tirsdag den 25. maj 2010

Dette er et bjerg.


Det er godt nok ikke et meget stort bjerg, der findes helt sikkert dem der er større. Det er ikke det første af slagsen, alene fra det samme bed, har jeg gravet to mere op. Det er skvalderkål, hvis nogle skulle være i den situation, ikke at have stiftet bekendskab med denne smukke og desværre alt dominerende plante. Den får fine hvide skærmblomster, de må gerne være i haven, blot ikke der hvor jeg forsøger at få forskellige roser og stauder til at gro.
Jeg har været et smut ovre hos min lokale planteskole, Guldbjerg. Der fik jeg købt en Riddersporer, Lyslilla Violfrøstjerne og en Akelejefrøstjerne i lyserød. Nu må jeg have lavet nogle rene pladser, til disse nye vækster. Trods blæst har det været dejligt at gå derude i haven.5 kommentarer:

 1. Det kan jeg da godt se, Anne. I Danmark kalder man jo en lille bakke for "Himmelbjerget", ik'?
  Skvalderkål er da noget forbandet ukrudt at have i haven - kan du så tænke dig, at man her sælger den som bunddække? Både den almindelige grønne og en broget variation. Når du får bugt med det i bedet, bliver det smukt med de nye planter.
  Pilekuglen - den er bare dejlig, skøn.
  Lene

  SvarSlet
 2. Hjemme hos mine forældre blev der lavet et bjerg af ukrudt...tilsidst blev der lagt sten på, og så havde man en stenhøj...Min far blev altid drillet med hans ukrudtsstenhøje...! God fornøjelse med svalderkålene, jeg har også masser af dem hvis du skulle løbe tør...

  SvarSlet
 3. Ja Lene de udlændinge er da ikke til at regne med. Jeg vil tro at jeg med de mængder kunne potte og sælge det i Canada. Det skulle nok kunne finansierer en tur der over. Ja kuglen har ligget der en del år efterhånden. Den ligger sommetider sammen med en stor jernkugle, jeg har på plænen. Men pilekuglen flytter sig jo i blæsevejr. Jeg tænker den bliver hvor den er nu den er ved at gro til i storkenæb og katteurt.
  Kirsten, som du kan læse hos Lene, så er det da bare med at få pottet l..... og komme af sted til Canada. Motivation til at gøre noget ved det.

  SvarSlet
 4. Piskeriset viste forleden dag en salat med skvalderkål i .... var det noget ?? Selvom du godt nok kan få meget salat ud af det der bjerg, rigtigt meget faktisk :-))

  SvarSlet
 5. Annette jeg har indtaget min mængde skvalderkål, i dette liv. Ligeså har jeg det med brændenælder. Som "levende" i jernalderen, spiste vi en del af alle de vilde planter. Skal vi æde os igennem disse mængder, af begge dele, så tror jeg vi får overdosis. Grønt er godt, men med måde.

  SvarSlet