søndag den 6. juni 2010

Dåselysestage.


Jeg er lidt ukoncentreret i mine gøremål i dag. Det er faktisk lidt irriterende. Dertil er der jo kun et at gøre, beslutte sig for at fuldfører et eller andet. Det blev en meget lille opgave, da jeg samlede en sodavandsdåse op i græsset langs huset. Den blev sammen med to øl dåser til lysestager. For snart en hel del år siden, var jeg til Pilefestival på Moesgaard i Århus. Klaus Wegener som havde haft en bod sammen med sin kone Ingelise, viste os om aftenen, hvordan vi kunne lave lysestager af de  tomme øl og sodavandsdåser.
Siden har jeg af og til lavet dem når der var nogle lange borde som trængte til lidt hurtig pynt.

Klip den øverste del af dåsen. Klip nu dåsen i strimler, som går ned til ca. 1 cm. fra hvor dåsen går skråt ind til bunden. Bred strimlerne ud til en stjerne i vandret. Tag en hvilken som helst strimmel og fold den med et skarpt hjørne, over de to strimler som ligger ved siden af. Tag den næste i rækkefølgen og fold den med skarpt hjørne over de næste to strimler. O.S.V. den sidste strimmel lægges under de første. Strimlerne kan klippes i den bredde du ønsker, prøv dig frem. Børn kan sagtens lave ( folde) dem, men vær opmærksom på at kanterne selvfølgelig er lidt skarpe.
Læg strimlerne så de flugter med inderkanten af dåsen. Så passer de til et stort fyrfadslys. Den orange af mine passer til et lille lys, da jeg fik den lukket lidt for meget. De store lys står bedst. De er også fine som kuvert askebæger, hvis der ellers er nogle som vil være ved, at de har brug for et sådant.

4 kommentarer:

  1. Jamen det er da det jeg skal bruge de mange øl og sodavandsdåser jeg går og samler op alle steder...

    SvarSlet
  2. Hamrende smart :-))
    Æhmmm, kan du ikke lave en fotoserie af hvordan man gør ?? Til sådan en lidt tungnem een som mig ;-))

    SvarSlet