tirsdag den 1. juni 2010

Sort sol.
Overskriften er titlen på den bog jeg lige lånte nede på OUH biblioteket. Den stod i vinduet hvor jeg lige spottede den. Der er tale om en bog skrevet af Søren Ryge Petersen, med  nogle meget flotte fotos af Anita og Knud Jacobsen.
Der er ikke tale om mange hundrede sider, men blot en fortælling om Sørens oplevelse med Sort sol i Sønderjylland. Der er information om en del, som jeg ikke kendte noget til, omkring stærens liv og levned. Meget dejlig bog. Det ender nok med at jeg må eje den.
Selv oplevede jeg for mange år siden Sort sol. Det var oppe i Fjaltring, hvor jeg var på et flette kursus, som blev afholdt hos Elin, som bor på en gård lige bag den yderste klit. En meget tidlig morgen stod jeg op, for at gå en tur i det smukke vejr. Da jeg ville følge en smal sti ned imellem to marker, for at komme ned til vandet, hørte jeg en meget underlig lyd. Kornet på begge sider af stien begyndte at bevæge sig, lyden tog til og blev øredøvende, jeg må indrømme at jeg faktisk blev lidt bange. Pludselig steg der tusindvis af stære op på begge sider af mig. Jeg stod i bogstaveligsteforstan lige midt i den Sorte sol, som jeg vel har fremkaldt ved at vade ned igennem de to marker. Aldrig har jeg set eller oplevet nogel lignende. Det har altid været en op levelse som står klart på min nethinde. Siden har jeg aldrig set så stor en flok fugle. Nu efter læsningen af Sørens bog, må det helt klart væren en af de efterårs ture som Kim og Toke må med ud på. Jeg vil se Sort sol igen. 
Billedet har jeg lånt fra Portræt Galleriet, som har stået for fotos til den omtalte bog, som er udkommet på Forlaget Klematis. Der er mange flotte billeder at se hos Anita og Knud Jacobsen.

Ja jeg slipper ikke for at skulle ligge her et par dage, der skal om medicineres og stødes og så regner jeg med at være så godt som ubrugt. Forøvrigt en udtalelse som jeg fik fra en læge for en del år siden, efter en hjerne skanning. Det var jo selvfølgelig meget godt, at alt var fint i den afdeling, trods alt ikke ren rotterede. Men jeg syntes nu nok, at jeg da, sådan sporadisk, bruger den øverste afdeling.
Vejret er helt vidunderligt, sol og forår. Jeg kan desværre ikke sidde ude på altanen, da jeg så rent hjerterytme mæssigt kører i firkanter, ifølge skærmen, som jeg følges på. Så jeg må holde mig inde på stuen.

2 kommentarer:

  1. Jeg har også haft lånt omtalte bog..og sikke fotos! Held og lykke med det hele, håber du snart er så god som ubrugt!

    SvarSlet
  2. HEJ ANNE
    HÅBER PÅ BEDRING
    HILSEN ANNIE

    SvarSlet