fredag den 22. oktober 2010

Der fordøjes.


Så er vi tilbage på nordfyn igen. Det blev meget sent, inden vi var hjemme igår aftes. Heldigvis skulle jeg ikke noget til nogen tid, så jeg kunne sove længe og drikke te længe, gennemse de forgangne aviser og ligge planer for dagen. De består for mig altid i at få reden tjekket op, når jeg ikke har været her i nogle dage. Det er nok min måde at komme hjem på. Det var ikke fordi der hverken var beskidt eller rodet, det er bare en måde at lande på.

Kim og jeg  har haft en dejlig tur til Amsterdam. Ingen tvivl om det, vi har set så meget og gået meget, det mærkes i ben og ryg nu. Det gør ikke noget, når man ved hvorfor.
Vi er enige om at det nok ikke er sidste gang vi tager til Holland, måske vi næste gang vælger bilen, så kan vi lettere komme uden for byen og der er heller ikke den samme følelse af spildtid, som når man flyver. Det at flyve er der ikke meget ved, kun en hurtig måde at flytte sig på. Der er bare så meget tid før og efter, som vi ikke rigtig gider.
For lige at fortælle til jer, som måske kunne få lyst til at tage en tur til Amsterdan, så kan det meget anbefales at leje en lille lejlighed, frem for hotel værelse. Vi nyder at kunne lave te/kaffe selv, lige når det passer os. Morgenbrødet kan hentes hos bageren på det næste hjørne, vi har boet i et kvarter med nogle lækre forretninger, med rene lækkerier. Så lidt god pølse og ost i køleskabet og så ellers eget tempo, det er sådan vi vil have det.
Det er ikke spor dyrere at leje sig ind på denne måde, jeg tror nærmest tvært i mod. Vi boede på Prinsengracht nr. 1079 i den underste lejlighed. Sovegemak, lille stue og te køkken samt bad og toilet. Beliggenheden var bare lige i den bydel som vi syntes er det bedste. Lige ud til en bred kanal, husbåde lige uden for døren og fine huse på den modsatte side. Kvarteret er fuld af spændende små butikker, og der er et hyggeligt aften liv, med mange cafeer og restauranter. Vi anbefaler varmt dette sted. Der er selvfølgelig mange andre steder at leje, så alt efter pengepung og krav til luksus, ja så finder man det på www.stayamsterdam.com


Der kører såkaldte STOP and GO busser i den del af byen, som vi fandt finest. Bussen kan standses til enhver tid, altså ikke noget fast stoppested som sådan. Det koster 1 Euro for en billet, som varer i en time. Man sætter sig ind og kan så selv bestemme, om man tager turen frem og tilbage i hele timen, eller blot kører med lidt af vejen for så, at stå på lidt senere inden for timen.. Den markerede grønne linie på dette kort fortæller hvor bussen kører. Hvis man skal bo i nærheden af ruten, kan det sagten betale sig at tage denne bus fra banegården. Bussen holder uden for hovedindgangen lidt til højre. Skiltet siger STOP and GO.
Vi tog en taxi da vi ankom, 17 Euro, med bussen som forøvrigt kørte lige forbi hoveddøren, ville vi have sluppet med 2 Euro for os begge to.   Sådan er det, vi bliver måske og somme tider klogere. Måske.
Busserne kører fra kl. 10 formiddag til 23 aften.
Faktisk pokkers så træt man bliver af at hold ferie. Godt at der er et par fri dage herhjemme. Kun afbrudt af jagt middag her hos os, søndag aften, hvor der skal laves mad til 10 personer.

God weekend

1 kommentar: