fredag den 19. november 2010

Valgflæsk, nu med fedt afgift.

Desværre regner det helt a' h...... til i dag. Hvis ikke det var så, så ville jeg have foreslået, at vi alle gik på gaderne. Ikke nødvendig vis med de røde faner, men bare der ud i virkeligheden, bare for at gøre det helt klart for Christiansborg enklaven, at de fandeme er gået lang over helt almindelig anstændigheds grænser. På alle måder. De virker jo fuldstændig vildfarne, hvilket de også er. Det er jo ren panik, den ene er mere rabiat end den anden. Hvem tror de lige, de er ansat af. Hvis kroner er det de sidder og administrerer. 
Endnu en gang tales der om hurtig uddannelse, højt niveau. Hvordan skal det kunne lade sig gøre, når de unge skal have fuldtidsjob og studerer samtidig, for at kunne få det til at hænge sammen. Hvem er det igen, som skal hægtes af. Ja, det er de sædvanlige. Eliten hytter sine. Skulle der endelig være en enkelt politiker eller to,som kommer fra et hjem med beskeden økonomi og ikke højt/veluddannede forældre, ja så har de forlængst glemt alt herom.  
Der findes faktisk familier som ikke har råd til at understøtte deres børnes uddannelse, i form af forældre købte huse og lejligheder. Betalte studieture, for ikke at tale om de beløb, som gives til den almindelige overlevelse. Så hvis ikke vi skal tilbage til tidligere tiders meget klasse opdelte tider,så skal der sgu tænkes anderledes.
Jeg syntes ikke nødvendigvis at vi skal være i stand til at rumme alle verdens undertrykte og fattige. Det kan ikke lade sig gøre. Det er jo heller ikke det, det drejer sig om. Selvfølgelig skal der være krav til hvad det  vil sige, at leve i Danmark. Her har man, at følge de love og regler som gælder, sådan er det for os alle. Også for Rockere og andre kriminelle, uanset baggrund.
Point systemet stiller krav til uddannelse f. eks. Når jeg så tænker på alle de veluddannede indvandre vi i forvejen har, som ikke kan få job, trods alt. Ja så undrer jeg mig over hvorfor Christiansborg banden tror at det skulle være lettere at hedde Ali, bare fordi man er indvandret under endnu et nyt sorteringssystem.  Rigtig mange får simpelthen ikke job, på grund af deres navn. Andre får det ikke, fordi man her hjemme ikke anser deres uddannelse for at være på niveau med det danske systems.  Bliver det nu pludselig anderledes, bare fordi der er lavet nogle nedskrevne regler herom.
Selv det vi putter i munden skal der nu lovgives om. De er så bekymrede for vore helbred, alle de som har råd. Så afgift på fedt... jeg har sgu da ikke hørt noget så tåbeligt. Hvad med at sætte afgiften op på vin og spiritus. Tænk hvis sjusserne, inden middagen, for ikke at tale om dem i løbet af dagen, blev dyrere. Den side af helbredet tænkes der ikke så meget på.
Hvad med at afskaffe minister pensioner. Det kan da godt være, at det ikke er de samme beløb der tales om her, som med efterlønnen. Hvem har regnet på ministerpensionen. Det er trods alt for resten af livet, til alle de ministre som har siddet et bestemt stykke tid.
 Efterlønnen har, selvfølgelig også ramt dem, som blev færdig med at studerer som 30 årige og nu kan gå på pension. Egentlig var den vel tiltænkt, de mennesker som har haft et langt og slidsomt arbejdsliv. Men hvis vi vil have et demokratisk samfund, er dette vel en del af det. Reglerne er for alle.
 
Desværre tror jeg ikke rigtig på, at der er den store forskel på partierne på Christiansborg. SF og Socialdemokraterne ligner hinanden så meget, at Villy og veninden er svære at skældne fra hinanden. Pia med præster siger det, de hele tiden har sagt. Desværre rammer de også noget af det væsentlige, men deres syn på andre mennesker, er så langt ude at de aldrig nogen sinde vil komme ind i min stue.  Enhedslisten må til at komme mere frem på banen. Man har jo på fornemmelsen at Johanne står der helt alene.

 Det næste valg bliver nok et af de mest spændende vi har set. Det vil kræve valgflæsk i store mængder. Vi får som regel ondt i maven her i huset, når der er valg. Flæsk er der også meget af. Men nu får vi selvfølgelig fedt afgift. Gad vide hvad politikerne vil stille op med deres eget valgflæsk, mon det skal begrænses.

4 kommentarer:

 1. Godt brølt løve !!!!!!
  Eller hvad med at sætte afgiften NED på sunde og økologiske madvarer så det ikke bliver prisen der bestemmer hvad der ryger i kurven !!!!

  SvarSlet
 2. jamen godt skrevet...og jeg vil også tilslutte mig en nedsættelse af afgift på sunde økologiske madvarer....og rent politisk så er det kolde tider...så jeg tilsutter mig helt din opfordring om enhedslisten....SF er vist ude i en stor rutsjetur langt mod højre for tiden...
  desværre så blæser de liberale kolde vinde.....og hvis ikke der sker ændringer i politiks retning...så er jeg bange for de bliver koldere og koldere...

  det nytter at sætte sit kryds, helt afgjort....og meget bærer allerede præg af valgkamp mærker man...så jeg håber på en kamp, der ændrer noget fundamentalt i vores menneskesyn og ændrer retning i forhold til økonomisk syn og på hvem der skal betale for eks. forureningen af landbrugsjord/natur og hvad deraf kommer af dårlige fødevarer fyldt med pesticider og resistente bakterier...
  Og så virker set også som om regeringen gerne så et meget større klassedelt samfund...med mange på meget lave /forsørgelser/indkomster( som jo skulle være incitament til at få sig enten et arbejde eller knokle endnu mere for at kunne leve anstændigt)....
  Bare nogle tanker i forbindelse med dit indlæg....

  SvarSlet
 3. Godt brøls Anne...Med hensyn til SF og Socialdemokraterne, så er der desværre ikke den store forskel på dem ...og synes sgu også de nærmer sig de borgerlige partier mere og mere. Fjern dog momsen på basis madvarer, så vi alle har en chance for at leve sundt...det er logik for burhøns, eller noget.
  Synes desværre politikere ikke har den fornødne forbindelse med virkeligheden...tror nogen gange slet ikke de ved hvad der foregår ude i virkeligheden. Det nyeste pointsystem for udefrakommende er helt hen i vejret...Faktisk skammer jeg mig efterhånden over at være dansker! Men selvfølgelig nytter det, at sætte sit kryds til folketingsvalg, men er godt nok efterhånden stærkt i tvivl...om hvor det sakl sættes, hvilket jeg aldrig nogensinde før har været!

  SvarSlet