lørdag den 21. maj 2011

Omsværmet.Ja det er altså ikke mig, der er omsværmet. Derimod er biavlerens dronning åbenbart flyttet hjemme fra. Der sidder denne store klump af bier ude i et af de små træer, lige ved siden af bistaderne. Jeg håber at Kim får fat i " bi manden" så han kommer, og får den sat ind i stadet igen. Jeg tror lige at jeg styrer min nysgerrighed. Men... jeg så en gang nogle som fik en sådan flok ned i en sæk, men det er nok ikke lige noget man sådan bare gør.
Sidste weekend da jeg var på stolekursus, fik jeg faktisk lidt indblik i biernes forunderlige liv. Anne Mettes mand, Christian er biavler og så meget andet også. Men jeg var med ham nede ved staderne, da han skulle skifte tavler. Dybt fascinerende, med hele det system som disse små kræ bygger op. Det får mig til at tænke på Carl Ewalds historie om Bidronningen. Det et fantastiske eventyr, han har fortalt. Dem har vi her i huset haft meget glæde af. De gør en lidt klogere på dyrene og menneskenes verden.
Posted by Picasa

5 kommentarer:

 1. Har flere gange været på nippet til at få bier..

  SvarSlet
 2. Ja det er en af de ting jeg kunne tænke mig også, men der er jo så meget, så jeg holder mig i skindet.Alt skal passes og alt tager tid.

  SvarSlet
 3. hej Anne !

  sjovt at se og høre om...orla og jeg har talt en del om bier, da vi fik bier i begyndelsen af maj....og orla har gået ( og går stadig) på bi-kursus her i foråret......det har været spændende og specielt da han skulle hente sine to bifamilier......men det går fint...april har været en god måned og bierne skulle da også hentes noget tidligere end tænkt, for de var vokset betydeligt i april måned og avleren skulle så af med dem...og vi har da også snakket en del om hvis dronningen stak af med en flok bier...men der bliver set til dem og begge dronninger er der stadig, så...
  men det er vist noget som ske hvert år...jeg har dog aldrig selv set det...men de skulle vist være fredelige bier, når de sværmer....ja der er en del at sætte sig ind i.....Bierne er dog Orlas projekt men jeg skal da på et tidspunkt have købt mig en bi-dragt for at kunne komme med ned og se, når der flyttes tavler....her i maj har bierne haft knapt så travlt fordi der har været så koldt og regnfuldt.....men så snart solen skinner så summer det af liv omkring bistaderne....det er lidt interessant syne sjeg...men man kan ikke gabe over det hele, selvom man synes noget er interessant....men jeg kan jo så være med i dem, når Orla har dem..og det er skønt.....også at lære noget nyt.....og jeg ser helt anderledes på en bi, hvis jeg støder på én nu.....og jeg passer på ikke at køre dem ned med plæneklipperne da de på et tidspunkt sad i hver en mælkebøtteblomst i græsplænen...

  SvarSlet
 4. Anita, du må låne Carl Ewalds Eventyr. Han har skrevet en del, det er gamle sager vi her taler om. Du må læse Bidronningen for Orla. Den er så god. I det hele taget er der rigtig mange gode historier i hans bøger. Vi har brugt dem meget, til højtlæsning her i familien. Selv har jer også brugt dem til morgensamlinger på højskoler. Man bliver lidt klogere af dem.

  SvarSlet
 5. Hej Anne !

  jamen så må jeg se om ikke den kan skaffes...af bare nysgerrighed.... :O)

  Anita

  SvarSlet