fredag den 29. juli 2011

Nærmest lyk'li 2 på tur.

Som tiden dog flyver af sted. Jeg syntes lige at sommeren var startet, og så er den ved at være på retur.
Jeg har været her og der, og er ikke færdig med at være der, endnu.

Siden i søndags, har Kim og jeg holdt ferie sammen . Det har været rigtig dejligt, vi har nydt hvert øjeblik. Vi lagede ud med at tage til Ho , ved Oksbøl. Her har der hele denne uge, været Landrover træf , i år kaldet LAXI, som står for Landsarrangement 11.
Der var ca. samlet 200 Landrovere, af forskellig årgang og type. Nogle er kun til terræn kørsel andre bor man i, endnu andre er trækdyr for forskellige campingvogne. Dem er der rigtig mange af, de er nu noget magelige alle disse LR folk.
Da det ikke kun er serie 2 og 3 biler, er der lige knap så meget at reparerer på. Ikke helt så mange med enden i vejret, eller den evindelige underkrop som stikker ud under LR'en. 
Men der sparkes rigtig meget dæk, kommenteres, og hygges rigtig meget. Mange genser hinanden fa foregående år. Der kommer LR'er fra flere lande.

    En gammel model, nok fra 50'erne.En gammel brandbil, dem var der et par stykker af.


Her en meget lille model, et meget heldigt barn, som bare må lærer hvilket køretøj, som er det eneste rigtige transportmiddel. Man kan ikke starte for tidligt.


Der leges prompte. Der måles, et eller andet, som jeg har glemt hvad er. Men der var mange, som lige skulle se hvor lang/højt de kunne komme op, inden et af hjulene slap grebet i græsset.


Her er der en som har fået placeret sit telt strategisk, i forhold til øl hanerne. Man kan i den grad nøjes med at kravle hjem.LandRover folk er meget kreative. Her er bilen i bogstaveligste forstand forlænget med telt bagud og til siderne.


Denne lille campingvogn, var importeret fra Sydafrika. Den var super fin og udnyttet til det yderste.


Jo der er nogle i blandt som er meget fingernemme.


Det ville bare ikke være rigtig uden.

Kim og jeg blev til tirsdag morgen. Derefter gik turen syd på. Vi havde besluttet, at vi ville en tur til Friedrichstadt. Det er ikke så langt fra grænsen , men en meget seværdig lille gammel og smuk by. Overnatningen fandt Kim via en kontakt i LR klubben. Man kan som vi selv, stille plads til rådighed, for andre LR kørere. Overnatning er gratis, primitiv, og alt efter dine muligheder, så kan forholdene varierer. Ikke uvæsentligt i LR sammenhæng, er der f.eks. adgang til værksted. 
Vi endte hos Ulrik i Norderstapel. En lille landsby, hvor Ulrik bor i et meget smukt gammelt stråtækt hus.


Nærmeste nabo var et storkepar, med unger i reden og der var en knebren af den anden verden. Enormt hyggeligt.Vi boede i haven, og det fungerede bare rigtig fint.Den nye gamle LR har bare kørt uden nogle problemer, det er herligt. Vi har meget lyst til at komme af sted i den til næste år også. Teltet som vi købte sidste sommer, et Australsk, OZTENT, er rigtig godt. Lynhurtigt at slå op, god højde og lige os. Det får vi helt sikkert meget glæde af. Jeg elsker den frihed der er i at bo i telt. Man er ude hele tiden, sådan da, og der er intet "husligt" at gøre, total frihed.


Byen Friedrichstadt er meget gammel og malerisk. Det er ikke uden grund, at den kaldes Hollænderbyen. Selvfølgelig er der en masse turister lige i sommeren, men den er helt sikker et besøg værd.
Vi har i det store hele kun kørt på de små veje, så vi er kommet igennem en masse små byer, med nogle flotte gamle stråtægte huse, som for nogle  har nogle meget store tage. Det ser fantastisk flot ud.
Torsdag tog vi til Slesvig, for at se på den gamle del af byen. Alle strøg er ens, set med mine øjne og jeg gider dem faktisk ikke. Der er meget ordentligt og rent de steder vi har været. Det er så velholdt og smukt det hele.


Natten til i dag har vi tilbragt på en lille campingplads, helt ude ved vandet, imellem Kappelen og Flensborg. Det var et godt sted, lige efter mit hoved. Bad og toilet, vand til te. Færdig. Ikke alt det tivoli og underholdning, som findes nogle steder.
Desværre sov vi ikke så godt i nat, så trætheden hænger over mig. Vi besluttede at smide vores stor luftmadras ud. Den kan ikke helt holde luft, en hel nat. Det er simpelthen så man går " tilbunds" når den anden part rejser sig, for at gå ud. Skide irriterende. Bortset fra det, så er den faktisk til at holde ud at ligge på. Vi har en mere så den får chancen.

På hjemvejen tog vi ind omkring Flensborg, hvor vi  gik en tur og kigge på endnu flere gamle huse og smukke mursten.
Vel ankomne til Bolmerodet, glæder jeg mig til, at sove i min egen seng igen. Ikke at man ikke kan gå til bunds der, det er faktisk muligt, da det er en vandseng. Men den holder tæt endnu.

9 kommentarer:

 1. Det hele ser så sandelig dejligt ud. I har haft det godt og hyggeligt. Sådan.

  SvarSlet
 2. jeg er vild med det sidste billede af jeres teltlejr med bil og det hele og Kim ser dejlig afslappet ud....har det dog også som dig...hvor går den sommer bare hurtigt...

  SvarSlet
 3. Hyggelig tur og hyggelige billeder, men det bedste er nu alligevel at komme hjem i sin egen seng, også når det er en vandseng:-)

  SvarSlet
 4. PS: Iøvrigt har jeg længe haft den drøm, at - såfremt jeg vandt den store gevinst i Lotto - købe sådan en god gammel Landrover af dem med lang aksel-afstand og så total-renovere den og gøre styringen smidigere og installere forskellig trin af affjedring (den kan jo være lidt stiv) og lydisolere den. Altså en "god gammeldavs" Landrover men up-to-date. (Jeg har haft den samme drøm med hensyn til Volvo Amazon "Herregårds-modellen").

  SvarSlet
 5. Man får helt lyst til sådan en LR. Velkommen hjem !

  SvarSlet
 6. Hej Jan

  Mindre end den store lotto-gevinst, kan også gøre det. Først og fremmest en forstående kone :-)

  Det primære i LR-valg, set i min optik, er om det er en dagligbil, eller en "i ny og næ" ditto

  Er det en dagligbil skal man nok op i Defender-modellerene, for at få noget der mindre om komfort.
  Her tænkes på servo-styring, 5 trins gearkasse, minimum vandindtrængning og rimelig støjsvag(Når alle pladevibrationer er dæmpet og der køres med fuld rumklangsreduceret oppakning)

  Vores nye er en NINETY -Forløberen for Defenderen.

  Retfærdigvis er der mere charme i Serie-modellerne, som også kan ombygges med parabolske fjedre. Er det den lange akselaftand, så er der rimelig mange 110 tommer til salg. skal det være endnu længere, så en 130'er. Er man ude i 110'er så kunne der også være basis for at indrettet den til sovning.

  Gå ind på DLRK's hj-side(Dansk landrover klub) og kik under roverbørsen, så fås en fornemmelse af pris og standsniveau.
  En anden hj-side, kun for hardcore seriefreaks, var også værd at gæste: http://serieslandrover.10.forumer.com/viewtopic.php?t=645

  vh kim

  SvarSlet
 7. Altså ham den anonyme er min mand, Jan. utroligt som han da skal blande sig i min bilsnak. Men han har lige sagt hvad jeg ville sige. vent ikke på gevinsten, meget mindre kan gøre det hvis du vil glæde dig over at rode med mekanikken. Tak fo kommentarer. Jo Den "nye" er mere konfortabel end den gamle.
  Prophecy: Din næsten nabo, har altid noget LR i støbeskeen. Han kan ikke lade være, om end helbredet ikke helt er så stærkt.

  SvarSlet
 8. Ja alle ved jo at LR er den eneste rigtige bil. Indiskutabelt!!!
  Og for pokker hvor jeg glæder mig til at det er MIG der kører sådan en LR tur ud i det blå, uden at ha' bestemt sig for andet end at hilse på andre LR folk.

  SvarSlet
 9. Zden, det må du gøre når du får "pappet" igen. Som Kim skriver til Jan, så behøver man ikke at vinde i det store lotteri, for at kører i en LR som vores. Herre Gud, 37.000 kr. hvor meget rigtig bil, får man for det i vore dage. Den er bare ok, og jeg skal helt sikkert ud på flere ture frem over. Det er helt fedt.

  SvarSlet