lørdag den 6. august 2011

Ræve middag.

Kim gør det hvert år, ved denne tid. Tilsyneladende glemmer han foruroligende hurtigt. Denne morgen er han kørt til Bro, for at hente ænder, til udsætning i det bagerste vandhul, der hvor han plejer at sætte en lille flok ud. Det drejer sig om 15-20 halv store ællinger, de skal så svømme rundt og æde sig store og fede, for at blive skudt til efteråret. 
Meeenn nu er der jo andre her på matriklen som bestemmer, end lige Kim. Hvilket ofte resulterer i at der gøres et godt indhug i andebestanden, faktisk ret hurtigt. Ræven bor her jo nok også, om ikke lige her i gravene, så i omegnen. Så hvis jeg ikke tager meget fejl, ja så er bestanden allerede inden weekenden er omme reduceret.
Jeg må sige at det nok er de færreste, ud over jægere, som lige frem kører i byen for at købe mad til ræven. Men det gør Kim altså, trods den samme erfaring hvert år. Nogle lærer af deres erfaringer, andre vil bare ikke se det.
Måske han håber på at ræven bliver så fed og doven, at den slår sig ned lige ved siden af spisekammeret, hvor han og Haldur, så kan jage ham.
Jeg er forment adgang der ned til, så ingen fotos af ællingerne. Kim påstår, at jeg skræmmer dem væk hvis de ser mig. Måske har han ret.

4 kommentarer:

 1. Haha, særdeles muntert indlæg:) God lørdag.

  SvarSlet
 2. Jo tak Sifka, vi morer os godt her ude på landet. Selv god weekend.

  SvarSlet
 3. Ja han er da en flink fyr, sådan at købe mad til ræven :-)
  Rigtig god flette/hyggetur.

  SvarSlet
 4. god tur og jeg hyggede mig også over dit muntre indlæg...og tja...jeg kender også det med at jægere fodrer ræve....med fasankyllinger så istedet....
  venæligst Anita....

  SvarSlet