fredag den 25. november 2011

Autentiske udfordringer.

Jeg er ved at være temmelig træt af nogle af de ord, i det danske sprog, som bliver brugt i flæng . Der er et par stykker som jeg endnu en gang er blevet konfronteret med i den forgangne uge. Autentisk f.eks. bruges i flæng om mad, boligindretning, livsstil og  hvad ved jeg. Hvis bare du køber en kommode i genbrug ( som er helt vildt moderne i disse fattig tider, hvilket har bevirket at priserne i genbrug er steget meget) maler den hvide så bor du pludselig enormt autentisk. Smid en blomstret klud over sofaen og det er rent Skandinavisk indretning, eller hvad med " få Provence " ind i dine stuer. AUTENTISK, gu' er det da ej. Det er i scene sæt dit liv. Helt ok, men kan vi ikke bare kalde det, det, det er.

Næste ord som jeg er ved at kaste op over: Udfordring. Ja det lyder jo rigtig spændende. Nu kræves der noget, som sikkert er interessant. Her er der tid til at tænke sig godt om, del evt. gode ideer med kolleger/venner/ familie. Vær kreativ ( også et af de slemme)
 Når der skæres så meget ned, på arbejdspladser, som der gøres i disse tider, så skal du se det som en udfordring, når der er en halvering af personalet. Det er ikke et problem, fordi problemer er negativt.

 Men nedskæringer, som går ud over både personale og de mennesker man skal hjælpe, er for fanden da et problem. Hvad ellers. At vi så skal forsøge, at få det hele til at hænge sammen med det halve, ja smile og se det som en udfordring, er sgu et problem. Hvor er tiden, til at løse denne udfordring: Den eksisterer ikke, du skal bare løbe lidt hurtigere. For ingen af os som møder op på arbejde, kunne drømme om at vende i døren og gå hjem, i protest, mod nedskæringer. Men jeg gider ikke at høre på at vi ikke har et problem, for det har vi. Hvis der er nogle som selv tror på, at de sparer noget som helst ved at skærer ned på arbejdskraften, så står de over for en kæmpe UDFORDRING. De tager helt fejl. Der bliver kun flere sygemeldinger af det. Og det er jo et PROBLEM. Ikke mindst for økonomien, som jo vil blive belastet af en stor udgift til vikardækning.
Sådan ser det ud over hele linien, inden for det offentlige, og man er så skide negativ, hvis ikke man ser det som en udfordring. At arbejde med mennesker, påvirker en , hvis ikke det kan gøres ordentligt.

Forøvrigt et af de ord som burde have en meget mere fremtrædende rolle i vores sprog, og på alle arbejdspladser, i hjem og hvor vi mennesker færdes og omgås. ORDENTLIGHED.

Dagens ord AMEN

5 kommentarer:

 1. Godt at få luftet ud. Kan ikke være mere enig!

  SvarSlet
 2. Ja også så enig..

  I virkeligheden skulle man bare give folk ordentlighed og så fjerne alle regler.. tænke i nye baner, så blev der nok råd til bedre arbejdsforhold. Det er på tide vi borgere forlanger mere ordentlighed. Uden os var der hverken penge eller regler. Nu roder regering, region, kommune med regler og aftaler på grund af os.. for min skyld kan de nemt blive fri. Jeg kan nemt styre mit eget liv. Det er der en masse andre der også kan.. og dem der ikke kan.. de kan få hjælp.

  SvarSlet
 3. Åh ja så sandt Birthe. Tænk på hvad det tager af tid og penge med alle de tiltag, blot for at lave regler. ORDET fremover hedder ORDENTLIGHED. Lad os dyrke det.

  SvarSlet
 4. Vel talt, helt enig. Og så er det helt autentisk
  Amen fra Samsø ;o)

  SvarSlet
 5. Kender det godt! Kunne nævne en lang, lang række ord, som bruges her - i flæng - igen og igen.
  Lene

  SvarSlet