lørdag den 21. september 2013

De lod sig ikke skræmme.



Denne uges bedste nyhed, på den politiske front, må da siges at være den, at Slagteriarbejderne ikke lod sig skræmme til at gå ned i løn. Det er bare så godt gået. Er der nogle med n....., så er det da dem. Dem gider jeg godt at gå med hårnet for.

6 kommentarer:

  1. Jeg har ingen grise, så jeg er erhvervsmæssigt uberørt; men beslutningen betyder vel en yderligere udflagning af den eksportproduktion, som i den sidste ende gør det muligt for mig at sidde her og kommentere med en kop brasiliansk kaffe og bruge svensk strøm ved en (vistnok) kinesisk PC-er.
    -Og der var vel ikke tale om lønnedgang, blot en bunden opsparing i svineproduktion?

    Jeg så det mere som en udelukkelse af storkapitalen fra -via bankerne- at tage ågerrenter for at holde landet i gang.
    Hvis arbejdere og bønder står sammen, kan vi undgå at samme kapital profiterer på vor splittelse.
    Slageriarbejderen får højt afkast af sine opsparede midler, og bønder med stort initiativ og få penge kan producere råvarer, som sikrer arbejdspladser og eksport af færdigvarer i stedet for halvfabrikata uden af passive medspillere som banker og kreditforeninger profiterer deraf.

    Nedstemningen var storkapitalens sejr over den arbejdende del af befolkningen.
    Udbytningen kan fortsætte uformindsket. Der er fest på de bonene gulve i disse dage!

    SvarSlet
  2. Denne kommentar er fjernet af forfatteren.

    SvarSlet
  3. Nu var der vel næppe tale om opsparing, for de ansatte,det skulle jo ikke give afkast til dem i den sidste ende. Garanti for ikke at blive fyret, ville jo stadigvæk være en stakket frist. Svinebøndrene er medejere af DC,og mister vel ikke så meget, når blot det er de andres penge som er i spil. Måske vi skulle få de selv samme bønder, til at vælge at få slagtet her i landet.
    Den med festen på de bonede gulve, tror jeg næppe er tilfældet.

    SvarSlet
  4. Må jeg lige ind og læse om. Plejer ellers at følge nogenlunde med i hvad der foregår i Danmark men har ikke haft tid de sidste par dage. Men hurra for internettet. Så let både at se tv og læse aviser fra Danmark. Knus♥

    SvarSlet
  5. Jo, pengene skulle skam forrentes. Det var der fidusen lå.
    Pensions- og andre kasser som f.eks slagternes får jo kun ca. 0,5-2,5 % forrentning af deres penge alt efter hvor lange obligationer, de sætter pengene i.
    Banklån til en svinestald, hvis de overhovedet kan opnås, ligger mellem 5 og 9 procents forrentning.
    Denne såkaldte rentemarginal kunne bonde og slagter så dele ved at slagernes fond kunne sætte pengene i svinestalde, som kunne give råvarer til slagteren. Alt sammen helt udenom kapitalen grådige kløer.
    Slagteren ville få rekordforrentning af opsparet kapital -som ville blive udbetalt den enkelt ved ophør af ansættelsesforholdet- og råvarer til at bevare arbejdspladsen. Bonden ville få en ny stald eller få den gamle renoveret med tilhørende muligheder for at bevare sin arbejdsplads.

    Dertil kommer det væld af følgearbejdspladser for håndværkere, foderstofmedarbejdere, dyrlæger, vognmænd og hele den hoben af kontrollanter, som nok skulle vide af at opfinde nye ting at undersøge/kontrollere.

    Men pyt. Mine børn kan tale fremmedsprog er allerede halvt udflagede for et par stykkers vedkommende. Vi gamle har den smukkeste naturperle i det polske, så vi kan være pakket og væk på en uge.
    For den danske fest holder kun så længe vi vederlagsfrit tyvstjæler vore børnebørns olie ude i Nordsøen.

    Den fyrede slagteriarbejder skal også nok få nyt job. Slagterne er dygtige og arbejdsomme folk, som blot skubber en anden ud i arbejdsløshed.
    Og det er vel den egentlige årsag til nej'et: Det bliver ikke den enkelte fyrede slagter,som får problemet. Det bliver et samfundsmæssigt problem den dag real-produktionen er totalt udflaget, for dette med at opfodre grisene i DK og køre dem til slagtning i Tyskland er en stakket frist. Om ganske få år ligger denne svineproduktion andre steder i Europa, hvor der er mere positive politiske vinde for eksporterhverv og deres følgevirksomheder.

    SvarSlet
  6. Jeg tager fandme også hatten af for slageriarbejderne...det er en farlig glidebane at komme ind på den der...

    SvarSlet