søndag den 6. april 2014

Indsamling, så må vi se hvor meget forskning det kan give.

Der har i dag været indsamling til Kræftens bekæmpelse. Et godt formål at samle ind til, ingen tvivl om det. Heldigvis er der nogle som har gidet, bruge tid på at gå og kører rundt i det ganske land. Folk har åbenbart været flinke til at give et bidrag. 35.000.000 kr. det er jo fantastisk.
Når pengene skal fordeles, går ca. 51% af dem til forskning.

Overlæge købte kunst for forskningsmidler

http://www.dr.dk/Nyheder/Indland/2014/04/03/0403074849.htm

Nu er det så jeg er spændt på, om de som får tildelt forsknings midler, har tænkt sig at forske i kræft. Måske der skal spises dyre middage, hvor man kan sidde og planlægge besøg i Kunst Gallerier og Design Møbel butikker. Så man kan få møbleret de hjemlige gemakker. Smidt noget god kunst på væggene, så man ikke skal belaste eget private budget, med sine ekstravagante tilbøjeligheder.
Jeg håber at der frem over, vil være meget kort snor i forsknings midler, at disse midler vil blive tildelt seriøse forskere, som rent faktisk gerne vil blive klogere på deres arbejdsområde. Til glæde for alle som måtte rammes af sygdom.

Ved dette ny års begyndelse, valgte jeg mig et ord, som jeg gerne ville have skulle blive kendetegnende for os alle. Anstændighed.

Jeg har ikke set det i brug endnu, men vi er jo også kun i april, så jeg håber stadigvæk.

4 kommentarer:

 1. Åh ja , jeg tænkte straks på hvad læger ville indkøbe til sig selv, for nogle af de indsamlede midler...og håber (naivt måske), at det ikke sker.

  SvarSlet
 2. Det kan simpelthen gøre mig så rasende, sådan noget. Samtidig forstår jeg slet ikke, at man kan finde på det. Måske jeg bare har for lidt fantasi og for stor en samvittighed. Måske det også handler om ens baggrund.

  SvarSlet
 3. Det er godt du bringer dette op ! For en spirende skepsis er ved at vokse ! Jeg har i mange år med glæde givet til kræftens bekæmpelse og vi har fulgt med i TV, når det handlede om dette også !
  Desuden dukker der af og til artikler op om forskere, der nu har fundet nogen nye metoder til helbredelse !
  Den spirende skepsis kommer af, at jeg nu tænker, om de kloge folk snart har fundet velegnede behandlingsmetoder ! Vi har støttet dette projekt i mange år, og der er skabt større helbredelse ! Men savner flere reelt gode resultater!
  Når jeg har sagt til nogen, er der nogen der fortæller, at resultaterne er gode ! Til gengæld er der mange flere af os der vil få kræft !
  Så er det jeg ikke ved om indsamlingerne bygger på frygt eller reelt går til forskning !

  SvarSlet
 4. Nej så ganske rigtigt. Jeg får også tanken: Hvad fanden har de så lavet, i alle de foregående år. Hvis alle forskningsmidler/tid var gået til forskning, på et seriøst plan, hvor var vi så i dag. Samtidig kan man så komme til, at tænke at alle forskere nok ikke er helt fine i kanten. Her tænker jeg også på sagerne inden for de senere år, om videnskabelig uredelighed. Det er så ærgeligt for dem som faktisk gør et stykke arbejde, hvis man skal mistænkelig gøres, fordi nogle klaphatte bare ikke kan kende forskel på dit og mit. Jeg håber at dette både koster tilbagebetaling og jobbet.

  SvarSlet