lørdag den 27. marts 2010

Havnefronter, med og uden sjæl.

Lørdag formiddag gik turen til Bogense. Dels fordi jeg skulle hente retrorugbrød hos Guldbageren, og dels fordi jeg skulle til fiskedamerne på havnen. Der er frokost gæster her imorgen, så lidt godt må på bordet. Havnen i Bogense er som havne over alt i dette land, ved at blive forvandlet til mondænt byggeri. Det er ikke altsammen nødvendigvis grimt, med husene ligger bare der på rad og række. Der er simpelthen ikke, nogle overraskelses momenter af nogen art. Man behøver ikke at kigge bag om noget som helst, for der er intet. Dræbende og gabende kedeligt.
Dette er tilstandene, på den ene side af havnebassinget. Men på den modsatte side, er der stadigvæk liv i de få gamle fiskerhuse, som er tilbage. De er charmerende og der er en stemning, af at her er der nogle som bruger stedet til noget. Husene ligger i flere rækker og der er alskens grej til fiskeri, samt andet rod, som er sjovt at kigge på. Herlig atmosfærer.
Der er nok ikke nogen tvivl om, at det hovedsagelig er mænd, der slår deres folder her. Sådan er det vel. Jeg mener at min gode bekendte Jørgens Skouboe, for nogle år siden, lavede en udsendelse for DR 2 om mænd og deres skure.

Selv har jeg jo lidt af det, altså det med skure og småhuse. Jeg mener faktisk ikke at det kan lade sig gøre at få for mange, placeret rundt om på matrikelen. Dette er Kim nok ikke helt enig i, men han kan manipuleres.

Glædelig lørdag til jer alle.

2 kommentarer:

 1. Anne, jeg kom sådan til at grine :-))
  Jeg har faktisk en gammel kammerat fra gymnasiet der har lejlighed i noget af det nye på havnen i Bogense !!!!

  Jeg foretrækker, ligesom du, det gamle miljø. DET har charme og selvtillid, og jeg ser ingen grund til at lave om på alt:-)

  SvarSlet
 2. Hvor har du ret.
  Den side af Bogense Havn er totalt ødelagt.Jeg tager stadig derud for at svømme om sommeren; men det er snart en umulighed.
  Nogle af butikkerne ser heller ikke ud til at gå bedre end godt; men det er vel også kun et skalkeskjul for at have beboelsen.

  Der er kun "stranden" bag marinaen tilbage. og den er for kunstig for mig. Det var jo der vi gik og strøg rejer i min barndom.

  De gamle fiskerhuse står heldigvis endnu. Der tjente jeg som knægt tit en skilling ved at bøde garn.
  Tak for billederne!!

  SvarSlet