søndag den 21. marts 2010

Der ligger så meget.

På min lufte tur, rundt på vores jord, valgt jeg at gå igennem Ove's skov. Sådan hedder denne lille part af jorden, fordi der har boet en gammel mand ved dette navn. Ove var en dejlig nabo. Absolut ikke som folk flest, tvært imod.
Huset var meget forfaldent og når der kom gæster her hos os, troede de simpelthen ikke på, at der boede en gammel mand dernede.
Sådan er der jo så mange måder, at prioriterer på. Vi har heldigvis meget forskellige krav, til hvad et godt liv er. Ove's  krav var meget enkle. Han havde som den eneste luksus indlagt el.


Ove bor nu på plejehjem, og stortrives der. Det er dejligt. Hukommelsen er heller ikke længere hvad den har været, og det er ikke muligt at få hjemmehjælp under de boligforhold som Ove har beboet. Det er for svært uden vand, hvad det så skal bruges til.

Kim,Toke og jeg har drukket mange øl/citronvand nede hos Ove, hvor der var et bord, en bænk et par spisestuestole og et køleskab ( som var rent retro) Det gamle komfur sørgede for, at der sjældent var under 30 graders varme i det lille rum. Rugbrødsmadder blev smurt direkte, på den meget gamle voksdug. Bestikket tørrede vi lige med et stykke køkkenrulle.
Utallig er de historier Ove har kunne diske op med, der er blevet grinet en hel del.

Haven skulle holdes og der blev slået græs hver uge. Nogle træer og buske fik også lige saksen, et mindre birketræ var firkantet, i den højde han kunne nå op og klippe.
 Samtidig har Ove gået og fremavlet planter. B.la. disse stor gamle buksbom, som selvfølgelig har stået der i mange år. Det hele gror til nu, hvor vi har overtaget den del af jorden, hvor Ove's skov ligger og der med også huset ( ruin nu ) og de øvrige bygninger.


 Jeg kunne tænke mig at flytte buksbom buskene, de er så flotte. Lige på nuværende, ved jeg dog ikke præcis hvor de skal stå. Så de bliver foreløbigt hvor de er. Måske det er synd at flytte på dem, måske lidt grådigt at ville have dem op bag ved hvor vi bor og har have.Erantis står flot i skoven og der er de dejligste blokke af vintergækker.

Når jeg går igennem skove, støder jeg altid på gamle redskaber og det der vel egentlig er affald. Det får på en eller anden måde et andet skær når det ligge  i Oves skov. Der er noget æstetis smukt over forfaldet. Forøvrigt en af mine svagheder, æstetisk forfald altså. Den gamle fodboldstøvle af læder, må vel siges at være af en anden type end dem der bruges i dag. Ganske få dupper og ikke så meget smartnæs her. Støvlerne har vi fået et par historier om også. Det var ikke fordi Ove spillede, lige til oldboys alderen. Han røg ud længe før, p.g.a. ikke hensigtsmæssig opførsel på banen. Efter hans eget udsagn, helt uretfærdigt. Men han holdt sig frem over væk fra boldklubben.

Mange af de gamle redskaber som står her, er sådan set bare blevet droppet, og kom aldrig længere. De står der fortsat og det får de lov til.

På marken bag ved skoven har vi fået gravet et vandhul, hvor der er krebs i. Vi har flere vandhuller med krebs, men dette er forholdsvis nyt. Her i fandt jeg dette;


Det er hovedet fra et vildsvin som Kim skød sidste år. Det har ligget i fryseren, og er derefter blevet kogt delvis af. Nu mangler bare det sidste. I mangel af en god stor myretue har Kim lavet et bur at hønsenet og smidt det i vandet, så kan krebsene rense det sidste.
Det kommer nok til at tage lidt tid, krebsene er ikke aktive endnu, det er for koldt. Hvis de da overhovedet, har overlevet denne vinter. Vi får se til August ,når der skal sættes ruser, om der bliver til kallas eller ej.

6 kommentarer:

 1. Ja det er det skønne ved at have så stor en have, at yderområderne ligger under for et helt andet regelsæt, hvor rod, bliver charmerende ;-)
  Hvor har Kim skudt vildsvinet (der er ikke vildsvin i Danmark er der ?)
  Hvis den var blevet skudt af "vores jæger" tror jeg den var kommet på plade i min stue :-/
  Nu må jeg "nøjes" med kranier fra rådyr.....

  SvarSlet
 2. Kim har skudt Svinet i Tyskland, der er ikke sådanne her. Hvis det stod til Kim havde vi haft hovedet hængende på vægge i herreværelset. Hvis jeg skale bestemme, så er det mad eller monteret i fuld størrelse på plade med 4 hjul og en snor i.
  Økonomien sagde MAD.
  Ja kranier er flotte, i det hele taget skeletter.

  SvarSlet
 3. Sikke nogle fantastiske billeder :-)
  Han har været en festlig nabo at have. Og på en måde har du ham jo endnu, for det er tydeligt at der gemmer sig mange mange historier i alt skramlet.

  SvarSlet
 4. Ja Annette, der er noget Peddersen og Findus i den slags mennesker. Herligt

  SvarSlet
 5. nej hvor jeg hyggede mig med at læse dit indlæg og alle de gode billeder...og de er flotte de der buksbom, så jeg forstår godt du vil flytte dem...

  SvarSlet
 6. Opsamling!
  Børnehaveknækbrødene, de skal helt sikkert prøves, mon ikke også de vil gøre sig i hollandske maver ☺
  Skønne, skønne buket, lige i mine farver. Tillykke med den.
  Også et tillykke med de nye briller. Jeg har selv lige fået taget mig sammen til at få nye efter at have trængt de sidste 1½ år, pludselig ser verden helt anderledes ud efter de nye er kommet på næsen.
  Jeg synes nu ikke glasuren ser så værst ud, indrømmet den ser anderledes ud end den jeg plejer at lave på banankage, men man må jo også forny sig ind i mellem ☺
  Jeg så lige din søndagsavis, emnet på siden er også et stort samtaleemne her både i tv og aviser, da den sydlige del af Holland er katolsk. Jeg kan næsten ikke beskrive hvor vred og gal jeg er over det hykleri, der er blevet praktiseret igennem mange år.
  Hvor er dine billeder fra Oves skov dog smukke, tak for en dejlig vandretur.

  SvarSlet