mandag den 22. marts 2010

Stiv Københavnernakke.

Dagen startede tidligt, set fra min sengekant. KL. 5.20. Jeg skulle med en rutebil til Odense, videre derfra til København. Toke kørte mig til Søndersø, hvor den nærmeste bus afgår fra, så tidligt på morgenen. Jeg var den eneste, da stoppestedet ligger ved Nordfyns Gymnasium. Her er der først kø om eftermiddagen.
Jeg skulle til Bredgade i Kbh. hvor Danske Kunsthåndværkere holder til. Vi skulle i Optagelsesudvalget vurderer, de indkomne værker, fra kunsthåndværkere som ønsker optagelse i DKL. Der var nogle fine ting blandt de indsendte værker, især nogle dygtige glasmagere.


Jeg syntes i det store hele at byer er bedst, set med nakken godt lagt tilbage, med nakkestivhed til følge. Sådan er det, vilkårene er hårde. Nakken er i forvejen en anelse stiv, efter operationen, men det er altså, set fra min brille mest interessant i højden. Jeg er ikke den stor shopper, gider faktisk ikke det der, riven ned af hylder agtige.
Men bygninger kan jeg kigge på i dage vis.
De gule huse her over er kalket, med jernvitriol. blandet i kalken. Det giver den smukke gule farve, som jeg er helt vild med. Jeg kan lide at den forandre sig, alt efter luftfugtigheden.

Københavns Hovedbanegård er jo et kapitel for sig. Meget flotte bygninger, med en fantastisk konstruktion, og med dette lille fine hus. Der er forøvrigt en kirke på Strynø, som er tegnet af den samme arkitekt, hvilket ses tydeligt.

På min  vej kom jeg forbi Bredgade Kunsthandel. Her var der et par meget dejlige cykler udstillet. Humor så det vil noget.

Jeg beklager at der var så meget genskin i vinduerne, men man aner dog de flotte cykler.  Jeg er dog ikke sikker på, at det er sådan en jeg skal have. Det er simpelthen for upraktisk her ude på landet, der er ikke plads til indkøb på en sådan, ja det skulle da lige være den med vognen på, men baghjulet er jeg ikke så vild med, sådan op af bakke. 
Til gengæld, stødte jeg ind i en rigtig god og robust herre cykel, den vil jeg satse på at få fingre i. Dog kunne jeg tænke mig den, i den flotte grønne farve, Men tro mig den farve laves helt sikkert ikke til herre, de har sorte cykler, basta sådan er det. 


Når jeg så siger, at jeg ikke gider shopping, så faldt jeg jo alligevel, lige over dette vindue med nogle stilletter som ville noget. Ikke at det er aktuelt, de førse nok ikke i min størrelse. Herre sko nr. 43, de laves heller ikke i disse modeller. Gad vide hvad f... tranvestiter gør, en del af dem er jo høje, og kan helt sikker ikke klemme sig i en str. 38.
Da jeg nåede tilbage til Rostrup, hvor vi bor, var kl. 18 og jeg var ret glad for mine gamle snørestøvler. Ikke mindst at komme ud af dem.


6 kommentarer:

 1. Sikke mange flotte billeder du har fået skudt på din tur. Du har så evigt ret. København er en fantastisk at se op i.
  Det rosa gladfad fra udvælgelsen er jeg meget begejstret for. Det måtte gerne tage fast ophold hos mig:-))

  SvarSlet
 2. Skønne glaslamper og cykler ! Elsker også at tage billeder af huse og baggårde :-)
  Gætter på at der må være en hjemmeside for transer eller måske drags - de giver da sikkert gerne gode råd ;-)

  SvarSlet
 3. Tak for en dejlig tur til hovedstaden.
  Det er jo lidt længe imellem jeg kommer der, men til gengæld kan jeg jo nyde godt af at søde mennesker tager mig med på tur via bloggen ☺

  SvarSlet
 4. Vivian, jeg har aldrig tænkt på ar drgas må handle et eller andet specielt sted.

  Annette, du er velkommen til at komme med på tur.

  SvarSlet
 5. He he - nu blev jeg jo lige nysgerrig, så her er et link - de er ikke engang særligt dyre.....
  http://www.boutique-isabel.dk/group.asp?group=72

  SvarSlet
 6. Idag er det første gang jeg besøger din blog.
  Og ved du hvad? På det første bybillede over den røde markise på 2. sal, der arbejder jeg- Er det ikke pudsigt :).

  Venlig hilsen Susan

  SvarSlet