onsdag den 28. april 2010

At flytte sig

.Efter mandagens kunstfilm forevisning måtte jeg lige søge lidt på den gamle, nu afdøde, maler Aksel Jensen. Et af de portrætter vi så omhandle denne gamle, poetiske maler. En vidunderlig gammel mand, som malede de smukkeste, sanselige og sarte billeder. Sådan et ville jeg gerne eje. Der var yderligere tre portrætter, Hanne Varming som er en fantastisk skulptør, jeg tror at de fleste kender hendes fantastisk, udtryksfulde mennesker. Der står b.la. et par unge piger i Kastrup Lufthaven. Et par gamle mennesker på et af torvene i København, ja mange steder i landet møder man hendes varme og kærlige skildring af mennesker.


De to sidste kunstnere var Alev Siesbye som er keramiker, hun laver nogle meget flotte skåle og vase, som har en meget stram form. Hun arbejder meget med at finde, lige præcis den rette glasur, til sine skåle/vaser. Nogle af dem er udsmykket med mønster, som jeg syntes bærer præg af at Alev Siesbye har Tyrkiske rødder.


Den sidste kunstner, Jørn Larsen, har jeg nok altid haft det lidt svært med. Men dette billede blev der nu lavet om på efter filmen. Her fortalte han om sin arbejdsmetode og de materialer han foretrækker, at få udført sine kunstværker i. Han har b.la. udsmykket Jelling Kirke som ser meget smuk ud. 


Det er så dejligt, når jeg mærker at jeg lige flytter mig en anelse eller mere. Noget nyt er lært eller fornemmet.
2 kommentarer:

 1. I Sorø har vi to Hanne Warming skulpturer stående lige uden for vores Bibliotek...en ung mor med barn og en meget gammel morlil...
  De er så flotte efter min mening :-)
  (nb. sidst jeg var i København genså jeg de to mennesker der, desværre overmalet med grafitti)

  SvarSlet
 2. Du er heldig Anne, at du vel nærmest daglig hilser på disse bronze mennesker.
  Ja de kunne godt være mere kritiske af deres malersteder, når graffittigen skal udføres. Rigtig meget er grimt og ødelæggende.

  SvarSlet