tirsdag den 13. juli 2010

Den grønbenedes skæbne.


Efter at jeg fortalte om den lille daggamle grønbenede rørhøneunge, har Annette og Herr.Storm efterlyst en opfølgning på sagen. Desværre så jeg for sent at Storm skrev, at en sådan lille fugl skal have æggehvide at spise. Det har jeg aldrig hørt før. Om det ville have reddet dens liv vides derfor ikke. Jeg forsøgte med op blødte havregryn, som jeg mener at have brugt som foder til daggamle kyllinger, som jeg tidligere har haft, for at fede op til slagtning.
Nå men som jeg skrev, ville jeg jo helst at rørhønemutter kom og tog sig af sit afkom. Derfor satte jeg den ned i krattet, hvor Kim havde fundet den. Efter et par timer, da smeden kom for at skifte vores olietank, var han faktisk lige ved at træde på ungen. Den havde fået møvet sig hele den lange vej op til gårdspladsen, hvor jeg gik og rodede med dette og hint. Den ville simpelthen bare have en mor, uanset hvor stor hun så måtte være, og hvor lidt hun kunne stille op.
Sceneriet startede igen. Papkasse med tørtgræs, en tom fuglerede, som nok var lidt for lille, men den var der. De våde havregryn og en lille unge som bare kaldte og kaldet. Den fattede ikke at lukke næbet op. Jeg sad med den i hånden i meget lang tid, dog lagde jeg den i kassen da jeg skulle spise, men den var helt konfus. Det endte med at jeg igen satte den ned i krattet. Jeg har før forsøgt med små fugle og det er altid endt galt, bortset fra dem til slagtning. Men da har jeg haft babymad og varmelampe, de har været i flok og har kunnet hjælpe hinanden, eller hvad det er de gør.
Da vi skulle på Ø tur næste morgen, måtte jeg sætte den ned i krattet igen. Her har den nok mødt et eller andet som var meget større og farligt for en lille unge.
Sådan er naturen en barsk en, men det er svært at gøre det anderledes og jeg har det sådan med naturen og dens gang at den ordner hvad der skal ordnes, uanset om vi mennesker syntes om det eller ej. 

6 kommentarer:

 1. your blog looks good!

  by the way,
  if you need to find unique fonts, you can go to our website.

  best regards;

  SvarSlet
 2. Ja naturen er skam barsk, men også fantastisk, jeg så en udsendelse på DR1 i går aftes fra landsbyen v. Tjernobyl, det er utroligt som naturen har klaret sig i det lukkede område. Meget spændende udsendelse i øvrigt, alt foregår på naturens helt egne præmisser.
  Jeg synes du gjorde en fin indsats for at hjælpe den lille grønbenede... :-)

  SvarSlet
 3. Naturen er barsk og de fleste gange skal vi bare lade naturen gøre hvad der er nødvendigt.
  Vi mennesker er jo en anelse blødhjertede (isærdeleshed undertegnede) og vil gerne reparere på alt muligt. Du gjorde et forsøg og det er skam prisværdigt, men tænk om ungen faktisk er blevet skubbet ud fordi den alligevel ikke ville kunne klare sig ?
  Ha' en god dag...

  SvarSlet
 4. Annette du har så evigt ret, vi mennesker skal altid blande os, redde alt vi kommer forbi. Der er en orde, og den klarer sig som naturen nu vil.

  SvarSlet
 5. hi, do you like photography?

  SvarSlet
 6. Ja, naturens orden er barsk...for os mennesker, fordi vi har følelserne med...men i hvert fald kan du med god samvittighed sige du har prøvet at redde den grønbenede. Den er sikkert blevet frokost for et andet dyr iht naturens orden!

  SvarSlet