mandag den 12. juli 2010

Der kalkes med jernvitriol.


Jeg er i gang med at kalke huset. Det er godt nok ikke helt, den rigtige årstid for dette arbejde, men det er altså nu jeg gør det. Huset har i den tid vi har boet her, været kalket med Jernvitriol i kalken. Det giver en smuk gul farve. Farven opstår ved iltning, så det ser meget mærkeligt ud under arbejdet. Kalkblandingen er helt mørkegrøn, og bliver så stille og roligt gul i takt med at det begynder at tørre. Desværre er det  meget    svært at vurderer om det er den rette mængde jernvitriol til kalken,  i  forhold til den farve man nu gerne vil have. Aller helst vil vi have den bliver nærmest rust rød/gul/brun.

Det jeg kalkede i aftes ( billeder under her) er blevet for gulagtigt  det er for jævn en farve. Det  må  have en tur med  vandslangen og så om igen.

Der er dømt pause nu, det er simpelthen for solskinnende til at jeg kan fortsætte. Kalken tørre alt for hurtigt.


4 kommentarer:

 1. jammen puha da...at kalke hus i denne varme !!!!

  Men spændende at finde ud af det med jernvitriolen....Er det muligt at skrive at lave den samme blanding igen og igen eller er du nødt til at blande til HELE huset på een gang ??

  Ha en dejlig varm dag :-))

  SvarSlet
 2. Annette, jeg blander til en del af huset. Så ser jeg havd der sker med farven, laver så lidt om og prøver igen. Ja det er alt for varmt at kalke, så nu er det slut for i dag.

  SvarSlet
 3. det ser godt nok flot ud. Altså huset og den smukke gule farve. God fornøjelse med projektet :-)

  SvarSlet
 4. Det er en ret flot gul farve...og det ser godt ud....hvor vi boede før..i en lejlighed...der malede vi to af rummene i en brækket gul farve..husker der var tilsat lidt okker også.....den var dog ikke så dyb og mørk som denne på dit hus....uforlignelig flot...

  SvarSlet