søndag den 4. juli 2010

Mit p.. koge ind imellem...dog ikke af sommervarmen.

Under formiddagens fødselsdagsbrunch, faldt snakken blandt nogle af de tilstedeværende kvinder, på den i medierne tæt fulgte strandede Hval.
Der skal ikke herske tvivl om,at jeg da syntes at det er synd for dyret,at den bare må ligge der og dø, da den er strandet. På den anden side er det vel det som sker, med en hval hvis den strander. Tænk hvis den var strandet et sted som vi ikke kunne se, ja hvad mon der så var sket. Al den jamren over at forskere står der og skær i dyret. Ja der er nok ingen tvivl om at der er en del,som har været meget interesserede i at den afgik ved døden, så man kunne komme på meget tættere hold af hvad sådan en kæmpe indeholder. Lad os håber at de bliver klogere af det. Hvem ved, måske det kan være til nytte i andre sammenhænge.

Nå men altså disse kvinder,var lige ved at gå ud af deres meget bekymrede skind,over den frygtelige behandling som hvalen fik.
Samtidig har jeg jo fulgt med i aviserne,og set at dette emne har fyldt alle forsider i landes dagblade. Ja jeg ved at det har optaget  mange og derfor sælger.

Ligeledes faldt jeg over billeder fra en demonstration hvor en  flok mennesker med bannere, giver udtryk for deres frustration over et forbud mod de såkaldte muskelhunde. Hunde bliver,som den der opdrager den,ønsker det. Nogle mennesker har bare brug for at udstråle frygt via deres hund.

Hvis ikke jeg tager meget fejl, så læste jeg for nogle dage siden at vi her i landet lige har vedtaget,  at det nu er muligt at arresterer og fængsle børn på 14 år. Det er almindelig kendt at børn sidder i fængsel sammen med voksne forbrydere. Ren rekrutterings lejr for Hells Angels og andre af deres slags.
Meget unge mennesker hører ikke hjemme i vore fængsler. Man må stå til ansvar for hvad men selv går og laver, men jeg går meget ind for at de mennesker der på et eller andet tidspunkt har afsonet deres straf, også kan bruges til noget når de kommer ud. Vel at mærke noget fornuftigt. Mange af de fængslede har nogle af de dyreste "uddannelser" bag sig, når de skal mødes med det fungerende samfund. De har siddet inde på den store fælles konto. Kommer bare ud og fortsætter hvor de slap, nu endnu mere afstumpede end da de kom ind.
Giv fanden i alle rockerne, lad dem bare blive inde. Men vi må simpelthen sørge for,at der er passende institutioner til de meget unge mennesker. De har brug for andre forbilleder,en de voksne forbrydere i fængslerne.

Nå men jeg kan,når jeg set fra mit synspunkt,rammer det  totale fordummende syn på unge og kriminalitet sgu  ikke andet en komme i kog. Det handler aller mest om at folk vil have hævn.
Straf forældrene er også et argument, hvordan, skal vi så også til at have hele familier sidden sammen med dem,som kan det hele i forvejen. Det bliver fandeme da først rigtig dyrt.
Eller skal de betale, hvad skal det så evt. koste? Skal prisen være forskellig fra Baglandet til Hovedstaden. Der vil her igen blive skævvridning, da det der med at havne i fængsel jo ikke kun er forbeholdt børn af de mennesker med de mindste midler. At det  nok er i den laveste ende vi finder flest, for ikke at tale om indvandrerfamilierne, er der nok ikke tvivl om. Måske fordi kriminalitet jo er så meget, nogle har bare råd til at kører den på et andet plan. Der hvor det altid lige er på grænsen, Går den,så går den. Thorsen, Trads og Stein, for ikke at forglemme vores evigt tilbage vendende  Riskjær har jo drevet forretning,som i den grad har været ud over alle grænser.

Nå men det jeg egentlig harmes over er,den manglende reaktion på at man kan fængsle meget unge mennesker. Inge lukker kæften op , ingen laver bannere. Rigtigt der er heller ikke lige umiddelbart noget "sødt" over disse unge som lever et liv, jeg er glad for mine børn er forskånet for.

Men de er stadigvæk børn og ville helt sikker gerne have haft lov til at være det, hvis ikke vilkårene havde budt dem noget helt andet. Jeg skal være den sidste til at bifalde,de mange undskyldninger med for tidlig pottetræning o.l. Man kommer ikke videre ved,at lade alt sit lort gå ud over de andre, men der er en masse unge som har brug for at se sig selv på en anden måde i forhold til det liv de har haft og det som kan blive deres tilværelse. Men det kræver rigtig meget hjælp,i meget lang tid , koster kassen OG LÆRES IKKE I FÆNGSELET.

5 kommentarer:

 1. GODT BRØLT ANNE Nemlig ikke fængsler til de unge, der må og skal være andre udveje
  Annie

  SvarSlet
 2. Ja, jeg siger også godt brølt! Mit tis kan også komme i kog over, at der bruges så meget spalteplads på hvaler og hunde, mens de problemer der i samfundet er langt alvorligere, ikke får samme spalteplads!

  SvarSlet
 3. Jeg er SÅ enig med dig.....Og jeg kan ikke rigtigt forstå hvad der får folk til at hyle op om en strandet hval.....men fuldstændigt overse love om aflivning af hunde og fængsling af børn. Min holdning til hundende har du vist læst og børnene er jeg ikke nået til endnu.
  Jeg synes der et meget væsentligt faktum her...14-årige er BØRN...BASTA. Og børn må ikke straffes med hverken slag eller hånlig og nedværdigende behandling i egne familier, men altså gerne fængsles ?????
  Og som jeg ser det, flyttes problemet jo blot til de 12-13 årige som nu skal misbruges til kriminalitet at storebrødre osv....Hvornår skal vi så fængsle dem ???
  Og når jeg hidsede mig op over hundende, er det fordi det set med mine øjne, hænger nært sammen med det samme menneskesyn som nu rammer de 14-årige. Hvorfor løse et problem når man (stat- regering, whatever) blot kan aflive det....??
  Hmmm.....må hellere skrive lidt om de 14-årige...

  SvarSlet
 4. Hvad pokker er det for en verden vi lever i? Flot og godt indlæg, Anne.

  SvarSlet
 5. Annette, vi er helt enige om, at det ejeren og ikke hunden som er skudt i hovedet.

  SvarSlet