lørdag den 7. august 2010

Krebs til kalas.


En utrolig dejlig seneftermiddag. Mine kursister er kørt, glade og tilfredse med dagen og dens resultater.

 Kim ringede,at nu var han næsten hjemme med krebsene. Vi har i mange år dyrket krebs,i de søer vi har fået gavet ud her på Bolmerodet. Bestanden har været støt voksende og der er hvert år blevet til et godt kalas, eller flere, sammen med gode venner . Det er rigtig hyggeligt at sætte ruserne om aftenen,og så spændende den følgende morgen, at se om der er gået nogle i. Man sortere dem i haner og hunner,  samt efter mål. Krebsen er fredet undtaget i august og september. Så det er her man holder krebsegilde.



Den lange vinter har været ret hård ved krebsene, nok på grund af iltmangel,er en del af dem gået til. Så det er nødvendigt at få sat lidt flere ud i år. Vi håber så på en mildere vinter dette år.

Kims gode legekammerat, Nicklas ( naboen søn ) kommer op og hjælper når der skal rodes med  krebsene. I dag kunne han hjælpe med at holde karret, som krebsene var blevet transporteret i. Han er lidt bange for krebsene, men kan alligevel ikke helt lade være lige at skulle røre lidt ved dem.



Som Nicklas selv siger,så er han meget dygtig til at hælde vandet ud af karret og smide det græs ud som krebsene har ligget i. Og det er han god til. Lidt mindre farligt, nu hvor krebsene er ude i søen.


Så bliver der nok til et kalas igen i år. Hvis du har lyst til at læse mere om krebs så prøv at kigge ind på www.flodkrebs.dk

5 kommentarer:

  1. Spændende at få lidt at vide om krebs, hvilket jeg ikke vidste en pind om, så har jeg da også lært lidt i dag. Dejligt billede af din piberygende Kim og naboens søn! Jeg har selv sådan en skægget piberygende mand også!

    SvarSlet
  2. Nu ved jeg mere om krebs - det var rigtig spændende at læse. Og sikke fine billeder du viser.

    SvarSlet
  3. Hej Anne - velkommen hos mig- du er da pileflette-Anne - hvor har jeg været ved at komme på kursus hos dig mange gange :-) - nu kan det være, det lykkes! mange hilsner Lavendel

    SvarSlet
  4. og mht solbærrene - kom dem i rom eller snaps med sukker og vent til jul.....uhm!

    SvarSlet
  5. nej hvor må det være dejligt at være nabodreng til jer...det er da skønne oplevelser og god lærdom at være med til at få styr på sådan nogle krebsebasser...sødt billede af Kim og drengen...

    SvarSlet