fredag den 12. november 2010

Hvad er lydhealing?

Annette og Salix spørger om jeg vil uddybe, hvad lydhealing er. Jeg prøver, men kan kun sige lidt da jeg ikke har den store erfaring ud i dette felt. Det vil selvsagt blive en beskrivelse af hvad vi i denne gruppe lavede.

Vi lå alle ned og startede med en guidet meditation. Derefter blev der spillet noget smukt let musik, hvortil healeren begyndte at spille på glasskålene. Det vil sige at han med en lille træ kølle ( som dem man kender fra xylofon ) kører meget let på skålene, som går i svingninger og afgiver lyd. Det er jo ikke som sådan musik, men lyde. Styrken af lyden, fra skål til skål er meget forskellig. Nogle skåle er som i kan se af billedet, større end andre. De forskellige farver repræsenterer vores chakrafarver. Nogle lyde er enormt høje, ander lette og andre igen næsten som en kirkeklokke.
Efter lidt musik slukkes der for denne og healeren fortsætter med at "spille" på skålene. Denne første del varer vel ca. 1/2 time. Derefter er der pause 1/2 time, te drikning og snak. Næste del fortsætter med lydene af skålene og der sluttes af med en guidet "tilbagevending" igen. Denne del varer også ca. 1/2 time. Det giver meget energi bagefter og egentlig burde dette foregå om morgenen, så man virkelig kunne have glæde af overskuddet.
Jeg har tidligere mediteret til Sufi musik, som også er ret fantastisk, og har fået nogle gode oplevelser.
Prøv at find en som tilbyder lydhealing, i nærheden af hvor i selv bor, prøv det og se om ikke i vil nyde det.

2 kommentarer:

  1. Tak for uddybningen, Anne. Det lyder til at være en interessant form for meditation. Jeg har aldrig hørt om det før, men det findes sikkert også herovre.
    Lene

    SvarSlet
  2. Ja Lene. Skålene er fra USA, så ingen tvivl om det, de er også i Canada.

    SvarSlet