lørdag den 6. november 2010

Inspiration, leg, grin og gode kontakter...


Ugen var været fuld af inspiration, grin og en masse god mad. Det med mad er en af de ting vi i gruppen Baskets4life er enormt gode til. Vi spiser gerne og meget, lækket og hygger os med at være i køkken sammen.Vi har haft besøg fra Lichtenfelt, som vi selv var inviteret til at besøge i september sidste år. Der er i Lichtenfelt en meget gammel kurvemager skole, som vi underviste på og hvor vi havde vores base. Det var super hyggelig, nogle rigtig dejlige mennesker og vi valgte derfor, at inviterer nogle af dem her op til os.Det har været givende samvær.  Sproget har skiftet fra dansk, tysk til engelsk og en stor del Pizzadansk/tysk. Selvfølgelig med meget snak om kurve og flet, design og alt det som nu interesserer os som gruppe. Vi skulle alle arbejde med en bestemt teknik, den første dag. Vore tyske gæster kendte ikke teknikken og vi var heller ikke alle sammen rigtig fortrolige med denne teknik, som blev lavet på en ny måde i bunden, en såkaldt medaljon. Den er rigtig fin og meget smukkerer end den oprindelige. Teknikken hedder Burkina flet.
Den følgende dag havde vi en fælles opgave, hvor vi var sammen tre eller fire i grupper. Vi skulle lave noget med lys, papir og medaljon teknikken i. Desværre har jeg ikke nogle ordentlige billeder af de færdige lamper, ja heller ikke meget fra arbejdsprocessen.


Torsdag var vi på værkstedsbesøg hos Ane Lyngsgaard, hun havde laver lykkeposer til os alle. Vi havde aftalt at Ane skulle pakke disse poser, og så fik vi alle 2 timer til at få noget ud af indholdet. Det skulle bruges det hele og der var helt frit slag for hvad man ville lave. Dyb koncentration igen. Dybe suk, da der blev pakket ud, der var nogle som fik poser som var meget harmoniske i indhold, andre noget mere blandet gods.

Ugen er gået lyn hurtigt, snart var det fredag og tid til hjemkørsel.

I denne weekend har jeg så kursus for Novemberpigerne. De kommer hvert år i denne weekend, det har de gjort de sidste 7-8 år. Det er rigtig dejligt, at se de samme mennesker igen, det er kun denne ene gang om året, men vi finder hakket lige med det samme, og snakken går.
Der er også fuld koncentration på. Man må være tilstede i det man gør, hvis det skal blive ordentligt, og ikke mindst i fletteriet, for at kunne styrer pilen og lave noget som er godt. De arbejder flittigt. Jeg er sikker på at det bliver fine ting der bliver lavet.

2 kommentarer:

  1. sikke nogle skønne kreationer. Syn's næsten jeg kan gætte hvem der er mester for de enkelte baseret på udtryk. Men det kan selvfølglige være at I låner hinanden s udtryk lidt når I bliver bedt om at eksperimentere på den måde ;-)
    Det er ret tydeligt at indholdet i lykkeposerne var meget forskelligt.

    SvarSlet
  2. Nej, hvor er I altså kreative! Jeg kan lige forestille mig, hvor sjovt I har haft det.
    Lene

    SvarSlet