søndag den 3. april 2011

Jomfrutur, med en ældre dame.
" Nærmest lykkelig Den Første " er noget nær afgået ved døden. Ja ikke sådan helt, slet ikke, men dog der hvor Kim ikke syntes, at han har tid og indsigt nok til at give den, den omsorg den har brug for.
Som tidligere skrevet gav det krise i det lille hjem. Det er ikke let når en, der står en så nær, som " Nærmest lykkelig " har gjort Kim, skal væk her fra. Sådan er der jo så meget her i livet som må takles, det der med bare at have den stående, det går ikke, hvis der skal en ny ind må den gamle ud, fuldstændig som i ægteskaber.
I fredags, altså sidste uge, hentede Kim så den nye " Nærmest lykkelig Den Anden" Den har boet i Hillerød, på taget af Slots Arkaden. Forøvrigt et meget interessant byggeri. Hvor der er bygget nogle meget charmereden, Hollandsk, inspirerede hus oven på taget af dette Center. Der var rigtig fint.
Nå men altså " Den Anden" er nu rykket på landet, blev meget hurtigt møg beskidt, hvilket den nok ikke har været så tit, der oppe på taget, altså hus taget.I går skulle den så, ud over turen hjem fra Sjælland, ud på sin, for os længere "jomfru" tur. Vi skulle til unge fødselsdag i Struer, hos fætter Brage. Oplagt at tage den nye, gamle bil, ja den er fra forrige århundrede, nærmere 1986. Jeg har været lidt spændt på, hvordan jeg ville have det med at kører længere ture i den. Den " Første" lykkelige, larmede, så der ikke kunne samtales under kørselen. Top hastigheden lå på ca. 80 km i timen, og det trak frygteligt ind ved dørene. Faren for løse nyrer var da også tilstede.
Men jeg må sige at den " Nye" er vildt komfortabel, set i lyset af den gamle. Der er varme i køretøjet, som faktisk virker. Vi har nu fået førekabine med samtalemulighed, måske der lige frem skal installeres en radio, i selv samme kabine. Der er servostyring, lammeskind til at varme rø... på, vinduesviskere, som måske bliver siddende når de skal bruges, den ene faldt dog af i forgårs da Kim havde brug for dem. Men mon ikke dette kan fikses. Delvis lydisolering, mere vil komme til.
Jeg fik den op på 100 km i timen på motorvejen, og den faldt ikke fra hinanden. Faktisk overhalede jeg op til flere bilister, de fleste dog af den slags som havde trailer, campingvogn eller sættevogn hængende på krogen. Så jo, jeg tror at jeg vil kunne få glæde af " Den Anden" også. 
" Den Første " er solgt til en mand i Herning, som glæder sig til at skille den helt ad, se hvad der indeholdes, og så samle den igen. Jo der er nogle som morer sig her i livet. Han får helt sikker mange gode timer i selskab med " Nærmest Lykkelig Den Første " som samlesæt.

Her på matriklen har jeg en mand, som sådan set går rundt og smiler fjoget hele tiden. Utroligt hvad sådan et køretøj kan gøre.

7 kommentarer:

 1. Tillykke med den flotte nye.
  Synes dog der mangler noget.er overbevist om at du ville kunne glæde din mand med:
  4 16' terrændæk + fælge
  reservehjul til motorklap
  Tagbagagebære
  Frontmonteret spil

  det ville jeg ha' gjort hvis jeg havde haft en sårn' sø' mand

  SvarSlet
 2. Tillykke med det nye køretøj, hold da op sikken en fremgang, det er da noget, man kan forstå. Da du beskrev den hvinende fart, du drønede afsted med i den nye, kom jeg til at tænke på mine cykelture, hvor selv pensionister (uden elcykel) overhaler mig ☺.
  Der er grobund for mange dejlige køreture i "den anden".

  SvarSlet
 3. Ja tak Annette, den skal vi nok få fornøjelse af.
  Anonym: ,Ggode ideer er der massere af. Men så skal der nok arbejdes lidt flere timer pr. uge, end tilfældet er her.

  SvarSlet
 4. dejlig historie....og det lyder som en bil, der vil noget...og den ser godt ud......og det lyder som den allerede er en værdig aftager af den kærlighed og omsorg, som var den første til del..og jeg får mindelser til oplevelsen, når man har haft en hund, der gik hen og døde og man har fået en ny...det er svært men når man først får lært den nye at kende så....
  Så held og lykke med den nye....

  SvarSlet
 5. "Den Anden" ser da også lidt fiksere og knapt så tung ud...eller er det bare noget dte ser ud til...Jeg tænker nogen gange på, når min nørd af en mand sidder i sit observatorium og fryser rø... ud af bukserne eller dimser med sin jordskælvsmåler, at, ja så er han også "nærmest lykkelig" og det burde faktisk være langt flere beskåret at være "nærmest lykkelige" (nå, det var da vist lige lidt lommefilosofi herfra)

  SvarSlet
 6. Halløj

  Tak for alle dine mails fru Folehave. Jeg har forsøgt at maile tilbage flere gange, men får altid mailen smidt tilbage i ansigtet igen...

  Men nå. Ja sådan et køretøj skal jeg også ha', når det igen blir' tid til den slags. Det er jo uden sammenligning den eneste rigtige bil der nogensinde er lavet. Nogetsteds. Og når jeg får det, vil jeg også se ud somom jeg har vundet i lotteriet i mange måneder derefter :)

  Jeg kører dog selv nu samme mærke. Blot en 2x2 istedet for 4x4!

  SvarSlet
 7. Zden: Tak for at du kiggede ind her hos mig. Ja en 2x2 er jo herligt på denne årstid, en sådan nyder jeg også selv at lade mig transporterer på. Ja LR, er næst efter 2CV, den eneste rigtig bil, alt andet er blot transportmidler.

  God påske og forårsvejr.

  SvarSlet