mandag den 2. maj 2011

Rent lort.


Føj hvor der dog stinker, der spredes gylle i en uendelighed. Vasketøj og dyner bliver ikke friske af at komme ud i haven. Egentlig ellers en luksus jeg nyder, det at have tid til, overhovedet at hænge tøj og sengetøj ud, det er da dejligt. Men vi kan faktisk ikke engang lufte ud, uden at der stinker her inde. Jeg er udemærket klar over, at jeg selv har valgt at bo på landet, landmændene skal af med ders lort, men de har så meget af det, så man kan oversvømme det ganske land med skidtet.
Jeg mindes lugten fra jeg som barn var meget på landet, der lugtede landligt. Lidt varmt, lugt af dyr, ikke ubehageligt. Det er ikke sådan lugten er i dag, nu stinker det bare. Så kom ikke og sig at landmændene bliver generet af regler og love om miljø o.s.v. De er en kæmpe gene. Måske der skulle lægges nogle EU afgifter på mængden af udkørt gylle.

4 kommentarer:

 1. UUh, øøøv og ja, det er kvalmt. Er der mange grise i nærheden? Her er der jerseykøer, det lugter knap så grimt, synes jeg.

  SvarSlet
 2. ups , det lyder ikke til at det bliver kørt ud med nedfælder. Så lugter det næsten ikke. Håber den fæle stank snart er væk

  SvarSlet
 3. Ja og jeg har store traktorer med gyllevogne, der larmer forbi hver 5. minut, det lugter ikke så slemt endnu, men larmen er øresønderrivende og meget irriterende.
  Vi må sige, at bønderne tit er irriterende, mere end de var i gamle dage, da det hele ikke var så industrialiseret.

  SvarSlet
 4. Hvor er det dejligt at du har haft besøg af Lene. Jeg kan godt forestille mig, at I har hygget ☺.
  Jeg kan godt huske det! Den stank ens rene nyvaskede vasketøj havde, når bonden havde kørt gylle ud på marken på den anden side af hækken i baghaven, øv! I øvrigt, sjovt at du nævner den luksus, det er at have dyner og hovedpuder ude til luftning. Jeg har altid praktiseret det, både her og i DK, men jeg tror næsten jeg er den eneste i hele Holland der gør det, sjovt nok ☺.

  SvarSlet