søndag den 5. juni 2011

Fiskerkoneudflugt.


Første stop på Rostrupfiskerkoneturen, gik til Revninge, på Fyn. Vi besøgte  Hanne Andersen, som maler billeder inspireret af naturen og landskabet hun bor i.  Der var både de farverige sommer motiver og nogle vinter billeder.


Lilian, som har stået for arrangementet af dagens udflugt, havde taget en flaske kold "boblevin" med, så vi fik et glas til rundvisningen, hvor Hanne fortalte om sine billeder.
Derefter gik turen til Galleri KIK i Kerteminde, ganske få kilometer fra Revninge. Kerteminde er en meget hyggelig by, og vi gik på Museums kig og Høkerbutiks besøg.
Der er et par gavle med nogle fine gamle reklamer hvor der er mulighed for at erhverve sig både dette og hint.


Jeg kunne ikke lade være med at tænke på, hvor morsomt det ville være at møde en flok cykelentusiaster i fuld trikot på disse cykler. Der er unægtelig sket en del udvikling, inden for dette område.


Vi spiste frokost på Jensens Fiskerestaurant. Der var mange gode fiskeretter  på buffeten og der var absolut fuldt hus. Jeg vil nok sige, at de havde fået fyldt op, til over kanten. Køen ved buffeten, hvor man kun kan komme til fra den ene side, var alen lang. Den ene af  "fiskerkonerne" spiser ikke fisk, så hun bestilte kylling. Hun fik et kedeligt stykke kyllingebryst med et bjerg af grøn salat. Derefter gik der ca. 20 min. så ankom der en skål på størrelse med et dejfads, med pommesfriter, altså dem af fryse pose slagsen. Det var ikke godt nok. Hvis man laver fiske restaurant, så er det nok det de skal holde sig til. Det andet var for dårligt.


Vi sluttede af med at gå på Johannes Larsen museet, som jeg har besøgt mange gange, men det er værd at se. Han var en fantastisk maler og det er hyggeligt at se hjemmet og stuerne hvor maleren og hans familie har levet. Jeg måtte jo lige tage et billede af denne fine kurvestol. Fint gammelt eksemplar.

 I haven er der en lille cafe' som laver rigtig god kaffe og nogle vidunderlige kager. De var værd at nyde.
Lørdagen sluttede hjemme i Lilians have i Bogense, med grill mad og hvad der til hører. Det mest vidunderlige vejr og hyggeligt selskab. Herlig dag.

4 kommentarer:

 1. Hyggelige billeder fra Kerteminde, der har jeg i sin tid udstået min læretid. Dengang kendte jeg alle bagerbutikkerne i byen, det var nemlig mig, der skulle sørge for brød til kaffen.
  Har du nogen sinde været på Munkebo Bakke? Ellers kan det anbefales, der er en fantastisk udsigt over både Odense og Kerteminde fjorden.
  Der på bakken ligger mit barndomshjem, og der er jeg født.

  SvarSlet
 2. Nej jeg har ikke været på Munkebo bakke. Der vil jeg tage ned en dag, det er godt med nogle tips til udflugter, gerne de smukke. Jeg havde også et par år i Kerteminde, først i 70'erne. Clausens flødeboller, se de var eminente.

  SvarSlet
 3. Aj,de cykler der...Man kunne da ellers godt få ondt i "rumpeteren" af en cykletur på en hullet grusvej på sådan en fætter...AVS

  SvarSlet
 4. Jeg var i Kerteminde fra 66-69, så det var lidt før dig. Den eneste butik jeg ikke kom i var Clausens Konditeri, der var det for dyrt. Flødebollerne kom nok først til, da du var der først i 70´erne.
  Jeg skal rydde op i barndomshjemmet sidst i denne måned, min mor er kommet på plejehjem.

  SvarSlet