lørdag den 29. oktober 2011

Vinter forråd.Der er en masse havtorn ude i landskabet. De er smukke, smager elegant, men er nogle sataner at plukke. Det bliver kun til lidt, til at sætte på snaps. Jeg gider ikke at flås og få buldne fingre af at plukke dem. De er også slemme til at brede sig, så vi må gå hårdt til dem med klippemaskinen, for ellers drukner vi i havtorn. Jeg er helt klar over, at de er blevet meget moderne. De er fulde af vitaminer og meget smukke at se på.
Fuld forståelse for, at havtorn marmelade er dyrt.
Nu er det ikke fordi jeg som sådan anser snaps med bær, for at være en del af mit vinterforråd, men alligevel, jeg elsker at samle forråd til spisekammeret. Derfor er der igen i år blevet lavet æblemost, af nogle af de æbler jeg har plukket. Der kommer flere dunke til, men der skal lige være plads i fryseren også.


Som så ofte før når det er weekend, holder jeg kursus. Der flettes kurve af forskellige faconer og størrelser og jeg glæder mig til at komme videre, med de flette projekter jeg har gang i, i mit værksted. Jeg får altid frygtelig lyst til at flette selv, når jeg underviser. Jeg må sige at jeg tilstadighed undre mig over, at ikke alle danskere har været igennem flettemøllen. Jeg har nu undervist i de sidst 20 år, og har haft et utal af glade mennesker igennem mit eget værksted og ude omkring i landet, på højskoler og i foreninger, og der er helt tiden nye som kommer til.

5 kommentarer:

 1. Jeg har aldrig prøvet at plukke havtorn, men jeg ved, at de er sunde og kan forestille mig, at de smager godt. Men jeg elsker ellers at plukke bær og lave velsmagende ting af "fangsten". Hyldebær er mine foretrukne; varm hyldebærsuppe på en kold vinterdag er noget af det bedste... :-)

  SvarSlet
 2. Enig Mia, hyldebær er godt. Jeg har stadigvæk bær fra sidste år. Så der bliver til mange kopper varm saft her i vinteren. Gode vitaminer er det jo også.

  SvarSlet
 3. Dit indlæg omkring Mors og Guds hus på øen, fik mig til at tænke på, at jeg engang skulle slægtsforske på Mors. Der var på den lille ø ikke mindre end lige godt 30 sogne, så der måtte dengang (før alt blev digitalt) slå´s op i mange kirkebøger ☺.
  Jeg var slet ikke klar over, at der også laves marmelade af havtorn. Fantastisk al den nye viden bloggen tilfører en. En god aften til dig.

  SvarSlet
 4. Jo da Annette, jeg har fået både marmelade og saft.

  SvarSlet
 5. Havtornsnaps lyder godt; men en pilesnaps er nu heller ikke så dårlig, og så slipper du jo for tornene.
  Æblemosten er vist mest et fynsk fænomen? selv om I ikke bor i Rynkeby :-) Min veninde i Nyborg havde også most fra egen have i fryseren.
  Lene

  SvarSlet