lørdag den 26. november 2011

Jeg venter spændt.
Jeg vil lige henvise jer, til mit indlæg om forskønnelse af skraldespande. Birthe som designer disse stickers, har kommenteret ved mit indlæg. Interessant læsning, da hun har været i politisk kontakt her til Nordfyn. En begrundelse for at man IKKE skulle sætte en sådan på sin spand er : At spandene bliver vasket, og at det ikke nødvendigvis er den samme spand man får igen. Se det glæder jeg mig meget til at opleve. Vi har nu boet her i kommunen i 16 år, og aldrig har jeg da oplevet, at der er blevet skyllet noget som helst. Hvis spanden skylle er det MIG der skyller den.
Da vi flyttede her ud skulle vi sortere vores affald i sen sort og en grøn spand. Gæt selv hvilken til hvad. Dette gjorde vi pligtopfyldende, lige indtil jeg en dag var hjemme da renovationen kom. De tippe så både den sorte og den grønne spands indhold i gabet på skraldebilen, den kværnede løs og jeg var måløs. Hvad er det lige i laver, spurgte jeg. Svaret var at det var rent politisk at der skulle sorteres. Der kunne kun køres hver 14 dag og tømmes samtidigt.
Se det er at røvrende folk. Herefter fjernede jeg den grønne spand. Jeg har i årevis sorteret papir, glas, kompost o.s.v. Så det at sorterer kan jeg slet ikke lade være med, men jeg vil ikke pisse på. Forøvrigt skulle der også betales for den ekstra spand.
Det der med skylning af spande, forekommer måske der hvor der er tæt bebyggelse, men ikke har hos os, som bor ude hvor der er lidt friskere luft.

11 kommentarer:

 1. Hahaha - jeg tror også jeg ville blive pissesur, hvis jeg havde oplevet det samme. Det er da at gøre grin med folk, at man skal sortere sit affald og bagefter bliver det bare væltet op i den samme bil....... Kors da osse..... :-D

  SvarSlet
 2. Det er måske et meget godt billede på, at der er mange borgere, der gerne vil hjælpe miljøet på vej!
  Et billede på at den samme vilje mangler mange andre steder.
  Vi laver genbrugspapir i dag. Vi har f.eks. en papirfabrik i Odense. MEN man er nødt til at skaffe det brugte papir fra Tyskland fordi to danske firmaer sælger det brugte papir for dyrt.
  Det er da for tåbeligt.
  En snak der opstod med en kemiingeniør på baggrund af min stickers..
  Jeg glædes over at mine stickers også kan være med til at skabe debat, og det ser ud til, at det er borgerne der skal føre an i slaget om sortering og miljøhensyn.

  SvarSlet
 3. Her hvor jeg bor, i en af de himmerlandske kommuner, skylles spandene absolut ikke...det er den enkelte der har ansvaret for spanden, de betales depositum som man får tilbage når man aflevere spanden igen...så skal den til gengæld være renvasket...Jeg ville sk*** højt og flot på reglerne og dekorere min spand som det passede mig...Faktisk har jeg tænkt på at male min, som er sådan et stort skrummel, fordi jeg har så frygtelig mange engangsbleer...Ellers sorterer jeg også affald i kompost, glas, papir og selvfølgeligt farligt affald...resten afhentes hver uge...

  SvarSlet
 4. Ja sikke dog en gang vaskesludder fra kommunen.
  ALDRIG har jeg hørt om vask før, og der er sågar en stregkode på min spand fra dengang man betalte efter vægt.

  Iøvrigt er der noget med, at afhentning af sorteret affald ikke er særligt bæredygtigt i praksis. Er der blot en enkelt på ruten, som sorterer forkert (plastombundet papir f.eks.), kan hele læssets værdi som genbrugspapir være ødelagt.

  MVH

  http://farmer.smartlog.dk/
  (jeg kan ikke få din kommentarfunktion til at linke til min blog).

  SvarSlet
 5. Undskyld.
  Nu virker det upåklageligt.
  Jeg må have båret mig forkert ad ved første "vis eksempel".

  SvarSlet
 6. Jeg kan rigtig fint sætte mig ind i, hvordan du havde det, da du så både den grønne og sorte affaldscontainer drøne ned i samme affaldsbil.

  Hernede blev det sidste år politisk korrekt, at samle plastaffald, ergo sorterer vi, selvfølgelig. Plastaffaldet skal stoppes i en gennemsigtig plastsæk, der koster dyrt og som 1 gang om måneden bliver indsamlet fra forskellige punkter rundt i byen (vort andet affald bliver afhentet, der behøver man kun at gå i kælderen).
  Men selvfølgelig samler vi vort plastaffald som foreskrevet, også selv om duften, der kommer fra posen (der står på terrassen) i de varme måneder ikke just er violduft.
  Lige indtil den dag, hvor min mand hørte i radioen, at hele Hollands plastaffald bliver sendt til Tyskland for at blive brændt sammen med tysk affald, idet man ikke har kapacitet til at sortere plastaffaldet! Nu sorterer vi altså ikke plastaffald længere. God søndag til dig.

  SvarSlet
 7. Tak for kommentarer. Ja der er så forbandet mange regler, og det ej da betænkeligt, når affaldet ligefrem skal transporteres langt for at blive sorteret og evt. genbrugt. Det hænger ikke altid fornuftigt sammen.Der mangler ind imellem almindelig sund fornuft.

  SvarSlet
 8. Enig det er at gøre grin med folk, når man sorterer affald, og så oplever, at det bare bliver væltet op i en pærevælling.


  Hilsen

  Mikkel
  iphone reparation
  http://www.mobilreparationer.dk/

  SvarSlet
 9. Jeg tror det er på tide vi henvender os til TV og spørger om de vil se nærmere på affaldssorteringens univers.
  Jeg skal gerne rette henvendelse og så håbe på, at det modtages.
  Til dig med bleer.. har netop hørt om en fantastisk stofble.Ligner alle andre bleer, men kan altså vaskes. Det siges at investering er tjent hjem på tre måneder.. og held og lykke med malingsprojekt. I denne måned sælges STANDARD dekoration til 549,- for 4 sider.. det er måske en overvejelse værd i forhold til tid.

  Var til møde med Odense Renovation. De er meget positive omkring mine dekorationer. Dejligt.

  I Odense er der også et genbrugscenter: remidacenter.dk. De arbejder aktivt med genbrugsmaterialer.

  Hilsen Birthe og tak Anne for pladsen til debat!!

  SvarSlet
 10. Kommunen vasker affaldsspande? Det lyder da som et HC Andersen eventyr!
  Her sorterer vi også affaldet: plastik, dåser og glas i en kasse, papir og pap i en anden, organisk affald i en tredje og så alt det andet i en affaldspose. Jeg har dog også hørt historier om, at det alt sammen i nogle tilfælde bliver balndet sammen "fordi det offentlige ikke lige er klar til at behandle de forskellige slags affald endnu"
  Lene

  SvarSlet
 11. Jeg har nu rykket for svar fra kommunen.. der er ingen afklaring endnu. Jeg fik at vide, at man havde diskuteret hvordan bybilledet ville se ud med dekorerede skraldespande.
  Jeg synes det ville være fantastisk..
  I villahaver og indkørsler gjorde det ikke noget at man dekorerede.
  Vil det sige at borgerne kan dekorere deres spande i villahaver? Ja det gør nok ikke noget, men det er nok bedst de venter til efter møde igen i Januar..
  Så nu må du se om du kan væbne dig med tålmodighed.. eller du vil handle med egen vilje ..
  Jeg har i dag sat billede på Facebook af en SYREN .. den er super flot.. ( Facebook: kuppi )
  Mange hilsner Birthe

  SvarSlet