lørdag den 28. januar 2012

Hane i vin...eller næsten.

Formiddagen endte lidt anderledes end planlagt. Jeg skulle hente en hane og en høne hos bekendte, som ikke gider alt det selvforsynende hurlumhej mere. Jeg havde tænkt mig at de to kræ skulle ende i fryseren, i første omgang. Der næst kunne de jo følges med en god flaske rødvin, suppegryde og urter.
Men sådan gik det ikke. Da jeg så dem, måtte jeg erkende at jeg faldt i det hul, som jeg så ofte selv har været ved at blive dårlig over, når jeg hører andre stå i samme situation. Det at man ikke nænner at de skal slagtes/aflives.
Nå men jeg har nu haft høns før, faktisk igennem mange år. Desværre har vi også ræve her, så de er gang på gang blevet ædt af rævepelsen. Dette fordi jeg vil have dem til at gå ude om dagen, og så skal de jo lukkes ind om aftenen. Det er her det har haltet et par gange, jeg har glemt at lukke for hønsene og ræven har holdt gilde der inde. Jeg blev træt af det på et tidspunkt, og besluttede at droppe hønseriet.
Jeg har dog haft planer om at starte op igen, da jeg syntes at høns er hyggelige. Jeg giver mad og grønt, de giver æg. Sådan, så er der balance.
Nu er der så en hane og en høne i drivhuset, ja det er der, der lige nu er plads. Den gamle hønsegård er inddraget til udvidet legeplads for Kim' jagthund Haldur.
Jeg kan høre hvordan hanen galer der ovre, han er ved at indtage sit revir. Nu får de lige nogle dage under lås og slå. Derefter kan de komme ud i haven og rode i jorden.
 I det hele taget har det været et par dage med "oprydning" hos andre. Folk skal åbenbart af med dette og hint. Ihvertfald har Kimo jeg været hos ældre naboer, for at kører alskens sager på genbrug. Samler som jeg , til dels er, fik jeg jo lidt med hjem også. Gamle vattæpper og en stak Farm Journal fra 60'erne. Vattæpperne har et par huller his og her, det kan ordnes. Farm Journal syntes jeg faktisk det er lidt sjovt at læse i, det er utrolig som tingene har ændret sig siden 60'erne.
Nyd dagen, den er dejlig


3 kommentarer:

  1. Jeg vil også have høns igen...men enten skal de være inde i hønsegården hele tiden.....eller også ender de i rævens mave...Jeg tror jeg har opfostret ret mange ræve med mine høns, så efterhånden har jeg opgivet at have høns...men for filan da hvor jeg savner de høns!

    SvarSlet
  2. Åh ja lad dem leve :-) Han er da såå fin !

    SvarSlet
  3. Jeg synes også, at du skal lade dem leve! Hvis det er, kan du gå ned til dit lokale supermarked og købe en god flaske rødvin og en hane, og så er maden klar :)

    SvarSlet