torsdag den 17. maj 2012

Æggende.


Juliana lægger de smukkeste æg. Desværre ser det ikke ud til, at hun bliver skruk. Kan det have noget at gøre med, at der kun er en høne og en hane. Når jeg tidligere har haft høns, har der været flere hønes og dermed næsten altid en som blev skruk. Den stakkels Juliana, er snart temmelig tynd fjeret på ryggen. Hun løber simpelthen ikke hurtigt nok.
Da jeg hentede æggene, kom jeg til at tænke på en udstilling jeg så for snart 32 år siden. Titlen lød  "Hvordan man pakker 5 æg " Da jeg så den titel tog jeg toget fra Odense til Ålborg Kunstmuseum, for at besigtige de 5 æg. Det var SÅ smukt. Udstillingen rummede en masse måder at emballerer på - altså på Japansk. Det var meget delikat og æstetisk. 

5 kommentarer:

 1. Juliana kunne måske få et skateboard så hun kan køre fra ham Drivadan der...det går jo ikke at hun bliver slidt op før tid...ellers må du skaffe en konkubine til ham...

  SvarSlet
 2. Ja jeg mangler lige et hønsehus med indhegning, inden der skal forøges, med diverse damer til ham Drivadan. De graver jo hele haven op, så det der med såning af grøntsager, det går nok ikke.

  SvarSlet
 3. Lad æggene ligge i reden. Jo flere æg hun kan se i reden, jo før bliver hun liggegal/skruk.
  Det er ikke sikkert, at hun bliver skruk, for der er store individmæssige forskelle i rugelysten; men din race, sussex, er ellers ret sikre rugere.
  Wyandotter, især dværgtypen, som slet ikke er så små endda, er nok mere sikre.

  Husk at lukke hanen fra, når hun forhåbentlig bliver liggegal, for det er ikke sikkert, at han lader hende i fred, når han ikke har andre høns at tage sig af.

  SvarSlet
 4. Du kan sy et hønsedækken til den enlige dame. Så går det ikke ud over ryggen på hende. Opskrift kan findes på Dansk Fjerkræ Forum

  SvarSlet
 5. Ja, æggende må være det rigtige ord. Stakkels Juliane - alt godt med måde.

  SvarSlet