torsdag den 2. august 2012

Der luges.

Det der med have og sådant, er ikke Kims store interesse. Til gengæld elsker han at slå massere af græs, kører med buskrydder og så som i de sidste par dage, luge ukrudt i vandhullerne her på Bolmerodet. Vi har fem så der er lidt at se til, men de er ikke alle anlagt på samme tid, så heldigvis har vi ikke gentaget de samme fejl i de sidste to, som i de første som blev gravet for snart en del år siden.


Et vandhul skal passes som alt andet "levende" det kan gro fuldstændig til. Det er sket, i det vi har lige uden for stuevinduet. Nede bag ved, har Kim de sidste par år formået at holde bestanden af Krebseklo nede, så det er til at få bugt med. Let er det ikke, men nu er Kim jo ansat i det offentlige, har lang ferie og bruger noget af den på at luge vandhuller. Der er her taget hvad der kan tages fra kanten, nu må ro båden tages til hjælp.


Der luges.... og padles ind, med en trefork. Jo ganske rigtigt, det går egentligt meget godt


Som i kan se, så er kanterne rundt om vandhullet først blevet slået og vandplanterne bliver lagt langs kanten. Lige nu ser det ikke så kønt ud, lidt byggeplads er der over det. Vandplanterne brænder ret hurtigt sammen, så det bliver pænere at se på.


Så er der vandspejl igen.  Der fortsættes på den anden side af broen, som dog er mindre "medtaget" Jeg skal nu lige have henledt Kims opmærksom hed på åkanden, den må gerne blive.Der er mere Krebseklo end det lige fremgår af billedet, men dog i den lettere ende. Der er tillige en del Vandpileurt, det er som kloen noget fanden har skabt. Det breder sig vildt meget.

2 kommentarer:

  1. Tænk sig, jeg vidste faktisk ikke, at man skulle "luge" vandhuller - jeg kommer til at tænke på, at du tidligere har skrevet om, at I har krebs? Lever de i vandhullerne? Tak for kigget:-)

    SvarSlet
  2. Ja krebsene kan kun leve hvor vandet er meget rent. Derfor er der ikke nogle i dette vandhul, da vandet ikke længere er godt nok. Tidligere gav det rigtig mange krebs. B.la. var det her vi fangede mange krebs, da udsendelsen " Kim, konen og krebsen" blev lavet af Jørgen Skouboe. Det ligger en hel del år tilbage.
    Vi har krebs andre steder, hvor vandet er fint.

    SvarSlet