torsdag den 26. juli 2012

Ferie i Nærmest Lyk'li

Sommeren er over os, også så det vil noget. Det er underligt som det enten er hamrende kedeligt, ustadig eller også varmt som en heksekedel. Men intet brok over det. Jeg nyder solen og glæder mig over, at dem som har ferie lige nu har ferie vejr. Det er helt sikkert sundt for det psykiske velbefindende.

Jeg har holdt en del af min ferie, dog i den forgangne uge. Det blev til tur i telt i Norge og Sverige. Den mest sociale tur vi længe har haft. Der var besøg hos venner i både Sverige og Karise og så lige et kort besøg på Møn også.
Norge var traditionen tro en kombination af Kunsthåndværker Marked i Risør, og afslapning i godt selskab. Vejret var lidt blandet. Der var både brug for paraply og sommer kjole. Nye gummistøvler blev erhvervet i  Göteborg. Udstilling med kurve besøgt i Landskrona.For mig er det hverdag igen. Hvilket vil sige jeg har fri, da der ikke er brug for vikar i disse dage, desværre heller ikke nogen indtægt, men det er jo selvvalgt at leve på den måde.
I morgen går turen til Spøttrup Borg i Jylland. Der er finale i EM i ridderturnering. Det skal vi opleve sammen med Toke og Kira, samt have en god dag sammen med Kim's søster og hendes mand og børn.

Egentlig havde vi tænkt at tage en overnatning i Års, hvor der er Land Rover landstræf. Men nu er det sådan at LR'eren trænger til at få efterset sine bremser. De er ikke helt ok. Egentlig klarede Nærmest Lyk'li, turen til Norge/Sverige fint. Der var de sædvanlige kølerhjelmen op og ben som stak ud under vognen, men det er ikke noget at bekymrer sig om, det er noget man lever med. Den er skide charmerende og når man skal  kører med trailer alligevel, ja så giver det der med hastigheden sig selv. Rent faktisk foretog vi op til flere overhalinger af lastbiler på motorvejen op over til Hirtshals.
Faktisk har Kim installeret en strikke krog i Nærmest lyk'li. Den havde jeg meget glæde af på turen.
På et tidspunkt skulle vi lige holde en pause. Det resulterede i at sideruden gled helt ned i døren da jeg lukkede den. Kim måtte lige pille inderbeklædningen af og få det fikset. Heldigvis er det muligt at lave det meste i en LR'er. Der skal ikke så meget til før vi kører igen. Kim syntes i det store hele det er herligt og charmerende med sådanne små episoder. Med f.eks. piberensere kommer man langt.

4 kommentarer:

 1. Dejligt med noget sommersol - ikke mindst når man har ferie. Her har det desværre været ALT for varmt og tørt de sidste par måneder, med temperaturer langt over 30 grader næsten dagligt. Heldigvis fik vi lidt regn i nat og i formiddags - håber vejrudsigten har ret, de siger, at vi får mere i aften og i morgen. Landrover med strikkekrog, det må jeg nok sige. Det må da være et specialudstyr :-)

  SvarSlet
 2. Ja det er herligt med sommer...og de små episoder med bilen er jo ikke noget at snakke om når man selv kan fikse det. Strikkekrogen burde være i alle biler...jeg mangler i den grad en i vores...god weekend til dig!

  SvarSlet
 3. Jo, jo da, strikkekrogen er ret anvendelig. Det er vel bare at skrue en krog ind, hvor det er mest praktisk. Det er sådan man gør i en Land rover, der tilføres det der evt. mangler. Ikke så meget bekymring om hvad der sker med køretøjet, så længe det ikke betyder at man tager yderligere vand ind.
  Kim påstår, at det eneste som kan ses ude fra rummet, er den Kinesiske mur og så sprækkerne i mellem dørene i han LR'er. Det vil jeg gerne tro.

  SvarSlet
 4. Hi hi, en smart strikkekrog. Der er nu noget "basalt" ved en Land Rover - jeg elskede min og savner den meget. Vi skal helt sikkert have én igen i England, for jeg kan godt forestille mig, at der bliver brug for den dér ude på landet, når vandet står højt eller sneen vælter ned...

  SvarSlet