lørdag den 25. august 2012

Krebsetid med farveskift.

Det er krebsetid. Efter et par vintre med meget frost og sne, gik bestanden af krebs voldsomt ned. Der blev sat nye ud og der går et par år inden der igen er  kommet gang i formeringen. Det viser sig nu at der er godt med yngel og de udsatte krebs er nået en størrelse som er over mindstemålet. Ja der er faktisk rigtig fine krebs.
Der er er tikkende lyd fra krebsene når de kommer op fra vandet, den må i undværer her. 


Ham har er ikke helt tilfreds, med udsigten til en udvanding og senere kogning. Han ved ikke, hvor meget smukkere han bliver.


Krebs har altid øjnene lidt på stilke, så er der vel også en chance for at man får det hele med.

Vi har haft krebs i mange år, men det er altid lidt interessant at se, hvad de helst lade sig lokke i rusen på. Denne morgens fangst er taget på frisk fangede Karusser. Det med frisk fisk er nok det som giver  mest.  Ellers er det råt kød. Nu og da har det også virket med hundefoder. 

 For en del år tilbage lavede vi en TV udsendelse sammen med DR 2. Det var selvfølgelig Jørgen Skouboe som var på spil. Der blev forskellige lokkemidler afprøvet, og pølse i svøb gik bestemt også an. 

  
Først i næste uge skifter de farve, fra en grå sort masse til denne flotte rødorange kulør.

Glædelig lørdag.

3 kommentarer:

  1. Uh hvor jeg husker det gode afsnit med Kim og Jørgen Scouboe, da de fangede krebs hjemme hos jer...det var dæleme godt tv...

    SvarSlet
  2. Tak. Ja der er nu noget over de udsendelser Jørgen laver.

    SvarSlet
  3. Åh, hvor ser det godt ud!

    SvarSlet