mandag den 29. oktober 2012

Det gode liv .

Hvad sker der så her på Bolmerodet, sker der i det hele taget noget. Jo, det gør der da, dette og hint. Her som hos i andre, er efteråret sat ind og der har været et par fantastiske smukke helt sprøde og skarpe morgener. Det nyder jeg meget.Der er stadig æbler som skal plukkes og sendes til mostning, kurve der skal flettes, kursister der skal undervises og penge der skal tjenes. 
Forråd skal i hus, og heldigvis kan der jo syltes i mindre portioner, i disse kummefrysetider.  Jeg må endnu en gang konstaterer at jeg føler mig enormt rig, når jeg står der på stigen og plukker æbler, i baljevis. Så strejfer mine tanker det, som der tales så meget om, Det gode liv. Hvor er det dog individuelt, hvordan man opfatter livet og hvad det skal indeholde. 
Nu er det ikke sådan, at jeg ikke kunne drømme om det ene og det andet, at noget kunne være anderledes, men det er ikke det der fylder i min hverdag. Alt det som jeg ikke har mulighed for. Jeg forsøger at være her, lave det jeg gerne vil, være sammen med mennesker jeg kan lide at omgås.  

Når jeg læser aviser og hører radio, undre jeg mig til stadighed over at der kun tales om vækst.  Vi har ikke bestilt andet i flere generationer, og vi vil altid udvikle os, være nysgerrige og søge nye muligheder. Jeg undre mig meget over den manglende solidaritet, i disse tider med stor arbejdsløshed.  Vi har et kæmpe hus fuld af politikerer, som vi forøvrigt selv har valgt, som tilsyneladende ikke aner en hyleden fis om, hvad der rører sig ude hos de borgere som har valgt dem. Det bliver spændende at få akutpakken lukket op , med adresselisten på alle de omtalte arbejdspladser.Der bliver højst sandsynlig nogle, som møder op allerede aftenen før  og sover på Christiansborg slotspladsen, så de kan få fingre i at af de mange job. Lidt synd at de ikke har offentlig gjort adresselisten noget før. Der er rigtig mange, som i lang tid har levet i et,mindre helvede, bare ved tanken om ikke at kunne deltage  i familie forsørgelsen. 
Jo det er ganske vist den kolde tid vi går i møde. 

Her har jeg mit på det tørre, brænde i ovnen, æblemost i glasset og æbleflæsk på brødet. Jeg håber for jer som læser med her, at i klarer jer og har mulighed for at leve et godt liv, efter eget valg.

2 kommentarer:

  1. Jeg tror vi tænker lidt på samme måde, for jeg føler mig også utrolig rig på mange måder...jeg har det jeg skal bruge og så er jeg sådan set tilfreds...men det der med tilfredsheden skal ikke forstås sådan, at jeg synes at alt i vores samfund er som det skal være...for det er det ikke...der satses forkert, der fokuseres forkert...der bliver større og større forskel mellem rig og fattig! Det er godt for de rige (måske) men ikke så godt for de fattige. Vore gamle, svage og de mange skæve eksistenser får dårligere og dårligere forhold...Jeg kunne blive ved i en uendelighed, men det kan stadig ikke rokke ved, at jeg synes jeg har et godt liv, jeg har en mand som jeg elsker, mine børn er ligeså "sære" som deres mor og far, men de er raske og glade...og den "bette" bliver nok færdig med hendes studie på et tidspunkt og kan måske finde arbejde inden for sit område... (for der er jo helt vildt mangel på filosoffer) og hvis ikke, så finder hun sikkert på noget andet.

    SvarSlet
  2. Helt enig Kirsten. Der kunne skrives rigtig meget om ulighed, som i disse tider nok er blevet noget tydeligerer.

    SvarSlet