fredag den 2. november 2012

Det gode hundeliv.

Der er helt sikker rigtig mange forskellige meninger om, hvad der er et godt menneske liv. Men hvad er så et godt hundeliv. Det er der også mange meninger om, og er der noget der kan få folk op af stolen, så er det hvis lille Fido ikke har et godt liv. Det er virkelig noget der trækker overskrifter. Det gør det da heldigvis også, når mennesker behandles dårligt. Men er der nogensinde nogle, som har hørt om at en eller anden med en helvedes masse penge, har testamenteret dem til Børnenes ve og vel eller til en døgninstitution. Måske hører man bare ikke om det. Men kattenes værn og dyrenes ve og vel, til godeses dog nu og da.

Nå men egentlig ville jeg bare lige fortælle en lille historie fra det virkelige hundeliv. Et for os her i huset set, godt et af slagsen.  Haldur, som hushunden hedder, er af rasen Tysk jagtterrier. Ham er der rigtig meget energi i og han er en godt ræve hund ( her har vi den første "antændelses" oplysning) Han var her sidst på eftermiddagen, med sin jæger ven Kim, ude på matriklen for at kigge efter ræv. Det endte dog i en flere timers lang venten, graven, gøen og småvæsen. Det viste sig at Haldur gik i en af rævegravene, hvor der sad en Grævling. Sådan en er ikke bare lige at få til at flytte sig.

Længe efter mørkets frembrud fik Kim gravet sig ned til kedlen, hvor der er låg på, så Haldur kunne komme ud den vej. Til jer som ikke er Grævlinge kyndige, eller for den sags skyld Ræve kyndige, så har graven flere udgange. Grævlingen trækker en masse tørt græs ind i graven, hvilket jo er ganske fornuftigt. Dette blev så presset sammen i den modsatte udgang/indgang, og der var derfor kun en udgangs mulighed og der sad henholdsvis Haldur og Grævlingen på skift og spærrede. Ingen af dem havde til sinds at give sig. Vi kunne stå oppe over graven, og hører hvordan der blev gøet og hvæset. En Grævling kan sagtens slå en hund af Haldurs størrelse ihjel. Så vi var meget glade da Haldurs bagparti viste sig i kedlen hvor Kim havde gravet fri. Haldur var meget tilfreds og lidt utilfreds med at blive løftet op der nede fra. Han sover meget tungt nu, er træt de næste par dage med. For en hund som Haldur er dette en del af et godt hundeliv.
Hvem der så kan fatte det.
 
Grævlingen lister nok af der oppe fra i nattens løb, efter at være blevet forstyrret.

3 kommentarer: