søndag den 6. januar 2013

Havearbejde og frisk luft, herligt.

Der har været for meget sidning  i de sidste par uger. Det bliver jeg bims i hovedet af, så nu må det være slut. Jeg benyttede mig af det stille, men grå vejr og så det faktum at dagen har været fri dag. Ingen telefon med kolleger i den anden ende, som lige kunne bruge hjælp.Efter at have kigget/læst en mindre stak havebøger, fik jeg lyst til at lave om på mit højbeds arrangement.


De 4 lidt større  rammer har stået et andet sted, hvor der var lys i foråret, men ikke nok lys hen over sommeren. Ja jeg var vel klar over det, men jeg håbede bare at noget var anderledes, end tilfældet nu viste sig at være. Altså flyttedag for de rammer her i dag. Nu er de så kommet frem i lyset og udbyttet vil forhåbentlig blive derefter. Det tog ikke lang tid, da rammerne er lette at flytte.
Om der skal fjernes noget af det som står omkring køkkenhaven, ja det kan være. Jeg vil helst have at græs slåningen kan klares så let som muligt. Altså kørende på plænetraktoren.
Jeg har også meget lyst til at få lavet orden på mine hindbær. Der må graves nogle stolper i jorden og laves et stativ til dem. Det samme gælder den tornefri brombær, som jeg aldrig kommer ind til . Der må gøres indhug, i noget af det som har forvildet sig ind imellem hinanden. Men jeg må vente til hen omkring marts, så tror jeg at jeg kan grave det hele op og genplante det, med lidt system, så jeg bedre kan komme til at plukke bærrene.
 
Drivhuset har jeg også rodet lidt i. Jeg har fjernet en række fliser , så tomater og agurker kan få noget mere at leve af, når det bliver tid til den slags. Måske bliver der vasket med sæbevand, når vi når længere hen på foråret. MÅSKE.


Min gode ven Driva -dan har fulgt med i mine gøremål, der kommer jo nok et og andet frem når der sådan rodes lidt i jorden. Han er så fotogen og stiller gerne op, så jeg kan ikke lade være med at fotograferer ham.
Hvis ikke der kan komme en anstændig dyne sne som bliver liggende, ja så vil jeg have forår og lys, vejr til havearbejde og udesidning.

4 kommentarer:

 1. Dejligt at få lavet lidt i haven efter sådan en omgang helligdage. Har lige været sammen med far i dag - skulle hilse :)

  SvarSlet
 2. Tak for hilsen. Ja, det er godt at komme ud, og få rørt sig lidt. Det er ret nemt at blive tung i r.... inde ved siden af brændeovnen.

  SvarSlet
 3. Lys og udesidning lyder ikke dårligt...men vi kommer vist til at vente et par dage eller deromkring inden det bliver vejr til det...

  SvarSlet
 4. Sikke dog en energi du lægger for dagen. Det tror jeg også, at Driva-Dan spekulerer på - hvor får du den dog fra?

  SvarSlet