fredag den 11. januar 2013

Så blev jeg det klogere.Under kyndig vejledning af Felicity Irons, som er engelsk og en meget dygtig fletter ud i Rush ( siv) fletning, har jeg tilbragt de sidste 4 dage på Vissinggaard. Det var den årlige januar uge, sammen med flette gruppen Baskets4life. Vi har nu afsluttet udstillingen i Rundetårn og der skulle evalueres og læres noget nyt. Det blev så Felicity som vi havde inviterer, til at komme og undervise os. Det var utrolig dejligt, at få et helt andet materiale i hænderne end lige pilen som jo er mit primære materiale.
Vi har hver især erfaring med bark og så mange andre materialer, men lige siv, det er ikke noget jeg har brugt så meget på denne måde.Der var nogle som flettede hatte, andre måtter og puder et par tasker blev det også til. Der blev syet og ikke mindst snakket og tiet. Spist og drukket vin. Nye planer er lagt, meget er vendt, da vi efterhånden har kendt hinanden i mange år. Vi kommer vidt omkring, hvilket er så dejligt med mennesker man er tryg ved.
Der går adskillige meter til enten en taske eller en måtte. Min måtte her under er MIN og det er kun mine hjemmesko, som har lov til at betræde den. Den har taget adskillige timer at lave. Men den er smuk og meget slidstærk. Den er som det fremgår af fotoet her over, mere grøn i farven. Desværre tørre den mere brunt op.
Puden er stoppet ud med alt det afklippede materiale. Den er helt sikkert meget god og varm at sidde på.


God weekend til jer alle.


4 kommentarer:

 1. Hold da op hvor er det flot. Og sikken nogle farver, det må ha været nogle dejlige dage :-) kender Vissinggaard fra et kursus i 2003. Fantastisk sted at opholde sig.
  Desævrre fik jeg ikke set udstillingen i Rundetårn, selv om det ikke var lysten der manglede. Kan man håbe på en udstilling i det Jydske?
  Kh. Hanne

  SvarSlet
 2. Hanne, ja det har været meget lærerige dage. Vissinggaard er et dejligt sted. Jeg er kommet der igennem de sidste 22 år, hvor der har været et utal af kursister.Udstillingen arbejdes der på at få vist i Jylland også. Vi må se om det lykkes, hvilket vi håber på.

  SvarSlet
 3. Sivhatten er da sjov; men især måtten og den dejlige siddepude er skønne, skønne.
  At I har haft nogle skønne dage, er der ikke nogen tvivl om.

  SvarSlet
 4. Det er simpelthen så smukke ting, I har lavet Anne. Jeg synes også, at det er "desværre", at siv mister sin skønne, grønne farve, når det tørrer...
  Øjet bliver aldrig træt...
  Kh. Lene.

  SvarSlet