torsdag den 2. maj 2013

Effektiv bunddække.

Morgenens have vandring, bød på de første udsprungne mirabelleblomster. Der er en bestemt gren i mirabellehegnet, som altid springer ud først. Det er ikke fordi der er system i noget som helst i min have, slet ikke. Blomster kommer når de kommer, hvis de kommer, Lige nu er der påskeklokker, tror jeg nok.Det der nok er mest af, er den helt fantastisk frodige bunddække plante, skvalderkål. Den ligger allerede, som lukkede tæpper over det meste af haven.  Jeg er bekendt med at den kan spises. Det har jeg gjort i årevis. Jeg må nok kunne sige, at jeg har ædt min del. Måske det lige skulle være lidt pesto, her hvor de er helt nye og unge, altså planterne. Men ellers er der vel kun en vej. Spaden og de bare næver. Det er det jeg syntes,har været mest effektivt, om ikke nok, sådan som det myldre frem derude.
Samtidig må jeg også beundre, den enorme evne til at dukke op over alt. ikke at give sig og konstant producerer nyt grønt. Det må da kaldes overlevelse.

Den samme evne har nogle mennesker.


4 kommentarer:

  1. Lige præcis idag har jeg tænkt mig at lave skvalderpesto, har nemlig ingredienser hjemme :-)

    SvarSlet
  2. Det var vist sidste år, at Irma begyndte at sælge skvalderkål. Ja, det påstod de i hvert fald i fjerneren. Jeg tænkte straks på at sætte et skilt op med "Selvpluk, gratis skvalderkål". Jeg har ikke fået gjort noget ved det endnu, men det er også godt at ha' nogle projekter til fremtiden.

    SvarSlet
  3. Jo den er helt rigtig , der var små bitte bakker, med ganske lidt meget eksklusivt skvalderkål, til en meget eksklusiv pris, frodigheden taget i betragtning. Her er der bestem, plukselvheltgratisistoremængder. Pesto kan faktisk anbefales. Mine kursister, de kommende dage, må have noget til frokosten.

    SvarSlet