lørdag den 4. maj 2013

Æg.


En rede fuld af andeæg, desværre har anden forladt reden.  Den havde lagt sig til rette i staudebedet.Solsorte æg, tror jeg. Fandt jeg på jorden ved terrassehegnet. Også muttersogalene.


Hønen som ligger på æg i skurvognen, her smidt nogle af æggene ud af reden, eller også har en anden, ved ikke hvem det skulle være. Måske har hun syntes, at der var for mange at ruge ud. Nu er jeg lidt spændt på, hvor mange hun i det hele taget ligger på.
Et enkelt vibeæg, så smuk med sine små tern. Jeg har efterhånden lagt en del løg, men det er foreløbigt kun denne ene som har vist sig i år. Måske kommer der flere, hvis varmen kunne blive lidt mere stabil.

Der er noget med æg og dette sted, i år, som jeg tidligere har fortalt, så havde vi en gås liggende ud på den lille sø bag ved huset. Efter ca. 10 dage var den væk og reden forladt. Gåseparret er et eller andet sted her omkring, de flyver rundt her over flere gange dagligt, men noget har skræmt dem væk fra reden. Lidt ærgeligt, da gæs er meget sky fugle, og derfor holder større afstand til mennesker. Det er højst sandsynligt det samme gåsepar, som rugede her sidste år også. 

3 kommentarer:

 1. Sikke en skam med de mange forladte æg, men naturen er jo på sæt og vis ubarmhjertig.
  Men et flot vibeæg og med udsigt til flere er der da et par solstref i vente.

  Kh bedstemorkaren

  God søndag til dig og dine

  SvarSlet
 2. Øv da,
  Bliver altid lidt trist når sådan en redefuld forlades, men der er vel ikke noget at gøre. Kan man forestille sig at det simpelthen har været for kooldt i for lang tid ?

  SvarSlet
 3. Jeg ved ikke om det kan være kulden. Måske der har været ræv eller kat forbi.

  SvarSlet