mandag den 13. maj 2013

Så indtog de stillingen igen.

  Der er tradition for at tage på Land Rover tur til Sverige, i Kristihimmelfart dagene. Vi har deltaget når det kunne lade sig gøre. Det kunne det så her i weekenden. Det vil sige at vi kunne være med, fra fredag til søndag. Den øvrige gruppe, var taget af sted onsdag.
Det betyder så, at vi gik glip af noget af motor og undervogns kigningen. For jer som ikke tidligere har læst med her på siden, ved i selvfølgelig ikke, at folk som kører Land Rover bruger ca. lige så meget tid med at stå og glo ned på motoren, som efter sigende er lige så simpel som en gammeldags traktor, som de gør på at kører.


Her over ses den klassiske LR stilling. Indtaget ca. 15 min. efter ankomsten til Storhult, hvor vi skulle ligge i lejr. Bilens ejer påstod, at han sov middags hvil, da man så kan ligge ned helt legalt, uden at nogle regner en for doven. Jeg ved bedre.


 Her har vi så første parade.  Den ene klogere end den anden.


Anden parade, inden for ganske kort tid. Som det fremgår, er der et par stykker som har nået både første OG anden parade. Nu var lejren heller ikke så stor, så det at nå fra den ene ende til den anden, kunne gøres ret hurtigt. En ikke uvæsentlig ting, når man står over for gamle LR'erere.Det der med at der altid er noget som går i stykker, skal jo ses i forhold til, at rigtig mange af disse biler er mere en 20 år gamle. Det er nok de færreste biler i den alder, som der ikke er noget galt med. Fordelen her, er at der altid er en som kan fikse problemet. Andre har bare en helvedes masse forstand på hvad det er, hvor det sidder, og havde DU bør gøre ved det.


Der soves på mange forskellige måder. En del har tagtelte. Som er hurtige at slå op. Historien går faktisk på, at et par af dem som deltog i weekenden (her nævnes ikke navne) faktisk en gang kørte på motorvejen , hvor tagteltet pludselig slog sig op, altså i farten.Så her tales der om sekunder. Ikke at det ellers er et hurtigt folkefærd, slet ikke, tvært imod.


Green landing turen som var arrangeret, rundt i området hvor vi lå i lejer, gik b.la. til en gammel vandmølle. Da ingen af køretøjerne havde bemærkelsesværdige mislyde, forblev alle motor hjelme lukkede.
Til gengæld stod der det fineste lille hus, med indbygget orgel, som kunne spille ved hjælp af vandkraften fra det lille møllehjul. Så LR stillingen blev igen indtaget. De kan slet ikke lade være. Det giver lyd, jeg kender den ikke, altså op med lågerne og lad os se hvad det er.Dejligt at man kan gribes og forundres. Nysgerrighed kan være en god ting.


Vand er altid fascinerende, ikke mindst lyden.Et par sejl spændt ud imellem et par af bilerne, gav ly for det lidt ustabile vejr. Røgen fra grillen, tager den værste lugt. Husk på vi taler om primitiv camping. Parasollen med frynser og rosa inderside, giver lige et lidt eksotisk og feminint islæt. Anbragt i en trillebør, undgik vi at der gik ild i den.Status for reparationer blev på en skiftet køler, en skiftet tank og en kardan som nok havde fået lidt knubs, da der var blevet kørt i temmelig ujævnt terræn. Det tages ikke så tungt, der gøres bare noget ved det. De som fik skaderne, var heldige at der var lokale svenske LR'erere, som de kunne købe reservedele af.Vi var et par stykker som begav os ud i den store Svenske skov, hvor der er både Vildsvin, Elg og ikke mindst Bjørnemos. Det er en forunderlig mosart. Den kan visne temmelig meget og hvis den så får vand, ja så " vågner" den igen og er smuk og grøn. Jeg bandt en krans, som erstatter den fra sidste år. Den var nu helt  død, men havde ved påsketid været let grøn.

En rigtig fin LR tur, sammen med meget hyggelige mennesker. Der er noget særligt ved det, at bevæge sig i ikke så højt tempo. Det kan stærkt anbefales.
    

2 kommentarer:

  1. Hehe, det lyder sgu' hyggeligt: ligesindede, lavt tempo, socialt ...

    SvarSlet
  2. Det er hyggelig og meget afslappet.

    SvarSlet