tirsdag den 28. januar 2014

Der skal trænes, det tager tid...lang tid.

Høns er vel høns, eller hvad. Næ, det er høns ikke. De fleste mennesker kender dem nok, i den helt nøgne udgave. De render ikke nogle vegne.


Men mine nye høns, lader sig ikke bare sådan dresserer. Det der med at komme tæt på med kameraet, nej det er de ikke trykke ved. Hønsene har været her længere end hanen. Han er meget ny. Men jeg er så småt igang med træningen. Jeg håber selvfølgelig at den nye flok, vil blive lige så fortrolige med mig, som de to gamle  Lys Sussex'er var. Nogle af jer huske sikkert Juliana og Driva-Dan, som jeg har haft i et par år. Et par dejlige håndholdte  Lys Sussex, som var blevet meget fortrolig med mig. Jeg har da også trænet med dem,hvilket resulterede i at de om sommeren, gik helt ind i stue og køkken, ja faktisk op på spækbrædtet for at stjæle brød.. Ikke lige det jeg havde trænet, men der er nok grænser for hvilke krav der kan stilles til høns. trods alt.Juliana og Driva - Dan endte deres dag for nylig, som del af den store fødekæde. Ræven kom forbi, dermed var fjerdragten spredt for alle vinde.


Den unge dame her, er dog noget modigere en de øvrige nye madammer. Nok heldigt, at der ikke var tændt op i ildkurven. Om end grill kylling kan være godt.

13 kommentarer:

 1. Mine høns er også en berigelse i min hverdag. Ikke at jeg ser dem meget nu, hvor de ikke gider stå op når jeg kører og er gået i seng når jeg kommer hjem. Men snart, når det er endnu lysere - og vi igen skal co-eksistere hyggeligt i haven med katten. Og dressere, nej - men de kommer når jeg har mad med ;) Du har da fået nogle flere?

  SvarSlet
 2. Hvor er de flotte, dem glæder jeg mig til at følge her på din blog :-)

  SvarSlet
 3. JO, Prophecy der er kommet flere til, så må vi se om der også kommer kyllinger til sommer. Jeg hygger mig meget med at iagtage dem og deres pudsige adfær.

  Tak, Anne nu må vi se om de bliver lidt sjove.

  SvarSlet
 4. Tillykke med det nye fjerkræ.
  Hanen er Vorwerk http://da.wikipedia.org/wiki/Vorwerk_%28h%C3%B8nserace%29
  Hønerne er jeg noget mere i vildrede med; men er det ikke australops?
  http://fjerkrae.dk/leksikon/pmwiki.php/Racebeskrivelser/Australorps
  Smukke er de i al fald.
  Spændende, om de bliver gode rugere.

  SvarSlet
 5. Jo tak Farmer. Hanen er Vorwerk, jeg havde ikke tidligere, lagt mærke til racen. Han er ung endnu og skulle få lidt mere krop, samt fjertegninger over halen, senere. Den ene er ren Australorps og de tre lidt mindre grå/sorte er en blandinge af Australorps og Wayendot. Jeg er spændt på dem, og håber at der kan komme lidt kyllinger. Jeg nyder jo rigtig meget, at de går der ude i haven og roder. Her hos os, er der noget mere trafik sikkert, end ude hos jer. Når vi når så tid, så må de ind bag hegn til hen på sommeren. Sidste år rodede de for meget rundt, i mine højbede. Jeg såede om 4 gange.

  SvarSlet
 6. Farmer, forøvrigt så kan jeg ikke kommenterer inde på din side. Hvorfor mon ?

  SvarSlet
 7. Heisann! Så flotte, herlige høns... noen sånne skulle jeg gjerne ha hatt, men.... vi reiser for mye - og hvem skal ta seg av dem?????

  SvarSlet
 8. Pudsigt, min første tanke var wyandotte; men de har for meget hale til wyandotter.
  De skal nok blive skruk. Jeg har en stamme rene dværgwyandotter til fasanæg. De er rigtig gode mødre.

  -Og min blog. Jeg er SÅ træt af det smartlog siden den seneste såkaldte opdatering.
  En skønne dag forsøger jeg at hyre dig til at hjælpe mig over i Blogspot. Jeg har prøvet Wordpress; men det gik der kage i for mig med det samme. EDB interesserer mig overhovedet ikke.
  Er du tilfreds med blogspot og er det ENKELT?

  SvarSlet
 9. ÅH.. Farmer jeg er her på Blogspot, fordi det var det der i sin tid lykkedes for mig. Jeg er IKKE god til det her teknik. Det at lave den smule ændring, som jeg har foretaget her, har kostet mig meget tid og galde. Tid jeg har kunne tage, på grund af et dårligt knæ, sådan hold dig i ro, bliv siddende i mange dage , agtigt. Ellers var der nok ikke blevet lavet om på noget.
  Men jeg vil sige, at da jeg started syntes jeg ikke det var svært at få til at virke. Så måske du skal bruge en ledig dag på at starte på Blog spot. Wordpress opgav jeg, syntes det var for kompliceret. Tålmodighed hvad det her angår, er ikke min stærke side.
  Har du været inde og kigge på blog spot ?

  SvarSlet
 10. Vilt og Vakkert. Ja, dyr kræver at man tager sig af dem. Ellers skal man hellere lade være med at anskaffe dem. Du må glæde dig over, at besøge os som nu og da fremviser dyrparken her i blog forum.

  SvarSlet
 11. Jeg mener ikke, at jeg nogensinde har forsøgt mig på Blogspot; men det var måske værd at bruge en regnvejrsdag på.

  SvarSlet
 12. Lige præcis Farmer. En dag hvor du alligevel ikke forsømmer noget eller nogle. Hvor marker og jagt kan vente.

  SvarSlet
 13. Du skulle følge Signe Wenneberg ! Hun blev kendt for mig, da hun skrev om burhønsene ! Hun er også på FB. Det er sådan nogen fine billeder !

  SvarSlet