torsdag den 27. februar 2014

Mere film.

Som sagt tidligere, så har jeg haft en del tid, til at kigge TV på min computer og læse en del avis. Ud over landbrug, den hellige inklusion i folkeskolen, erhvervsskole fokus og gymnasie jammer, har jeg også rundet fiskeri. Eller måske ikke rigtig fiskeri, men dog fisk.
For os som rigtig godt kan lide fisk , er denne film ren afvænning. Jeg overvejer at genoptage fluebinderiet og slå mig på fiskeri fra kysten.
Jeg har nu aldrig fanget så meget, så der er ingen chance for at jeg bliver fed af fisk. Det er nok også godt det samme.
Nu skal jeg jo være meget varsom med min ironi, det kan gå galt. Men jeg prøver nu alligevel at henlede jeres opmærksomhed på dette indslag fra DR her

For mig at se, er det direkte ulækkert og rystende, at det vi mennesker skal spise fremstilles med så stor arrogance, blot fordi der skal produceres i så store mængder.
Jeg er udemærket klar over, at der er arbejdspladser i den her branche, også. At hvad som helst er ok, når blot der er arbejde i det. Der produceres og det er vigtigt. Det giver skatte kroner o,s.v.
Så er der råd til, måske, at vi andre som bare henter vores løn fra det offentlige, også kan overleve. For de færreste af vi offentligt ansatte, ender  ud med et slut produkt. Nej tvært i mod. Det er ren udgift. At arbejde med mennesker, er absolut noget af det lavest rangerend. For nogle mennesker er det ret svært at forestille sig, at det overhovedet er et arbejde.

Nå, men se udsendelsen helt til ende. Så er der serveret, Velbekomme.

3 kommentarer:

 1. Sært, som vi ser den samme film forskelligt. Jeg ser er klar tendentiøs journalistik. Læg blot mærke til baggrunds-"musikken". De journalister kunne få din hverdag til at ligne en dybt kriminels liv, hvis de ville.
  F.eks. ude på den vietnamesiske fiskefarm får man lige kort at vide, at der intet sundhedsskadeligt er i deres produkt. Ellers resten som var det en gyserfilm. (Så er man dækket ind mod injurier)
  Det positive kunne være, at denne fiskeart uden nævneværdig smag får nogle flere til at spise fisk, og da de samtidig er billigere, kan dette også hjælpe til med at få flere til at sætte fisk på menuen.
  Uanset hvad udsendelsen indikerer, er der ikke fisk nok fritlevende til at give verdens 7 mia. mennesker nok fisk i forhold til danske kostanbefalinger. Der må opdræt til.
  Vi lever en luksustilværelse i DK, hvor vi har råd til at spise stort set hvad som helst, hvis vi blot vælger en lille smule andet luksus fra. Det er ikke alle i verden beskåret.

  SvarSlet
 2. Ja, journalister rangerer jo som bekendt, ikke meget højere en brugtvogns forhandlere og ejendomsmæglere. Manipuleret bliver vi nok altid. Jeg undrer mig dog over, at der tilsættes kemi, som man i mange år har set på som skadelige. Hvorfor er der ingen interesse for som producent, at finde nogle alternativ tilsætningsstoffer, som ikke er skadelige, for mennesker. Hvad sker der hvis ikke dette tilsættes ? Det ved vi ikke, men har de prøver at undlade dette stof. Åbenbart ikke. Min evindelige nysgerrighed siger mig, at man sgu da kunne finde det interessant, at finde en anden mulighed. Hvor er fagligheden henne.
  Den med fisk nok og danske anbefalinger, tja jeg selv kunne ikke drømme om, at leve efter sådanne anbefalinger. Vitamin piller og tilskud, nej tak. Jeg er så gammeldags, at jeg tro på en jævn alsidig kost, som nogenlunde følger årstiden. Altså sommer når det er sommer og vinter når det er der vi er. Jeg gider f.eks. ikke tomat og agurk om vinteren. Jeg vil have kål, rødder og lidt "varmere" og tungere kost. Hvorfor flyve ting ind som ikke passer med den årstid vi er i. Så skal jeg da også tilføje, at jeg nu og da, året rundt køber Avocado, som jeg kan få trang til. Så mere "hellig" er jeg ikke. Jeg tro faktisk på, at man skal leve af det der er, der hvor man er. Det er nok bedst for "hele" en.
  Gu lever vi da i vild luksus. Men nogle gange tror vi nok, at denne måde at leve på er den eneste rigtig. Vi alene vide.
  God weekend.

  SvarSlet
 3. Også god weekend herfra.
  Vi er overordnet enige. Jeg holder mig også fra piller og kosttilskud af enhver art og spiser kål og kartofler i stedet, samt masser af fisk.

  SvarSlet