fredag den 28. februar 2014

DØD OVER RÆVEN.

Egentlig gider jeg jo næsten ikke skrive mere om høns. Snart er der nok heller ikke flere at skrive om. Selv om bestanden i mandags, blev beriget med en ny hane til erstatning for Vorverkeren, jeg lige havde fået . Der er nu en flot hane, som måske ikke er helt ren i kanten, nærmet noget baggårdes noget. Men han ser godt ud, det er jo vigtigt. Han har taget sin plads blandt hønsene, om end han ikke er så modig, at han kommer op på terrassen, når jeg er der. Men han kommer med her hen.

Det er måske slet ikke muligt, at holde høns som jeg gerne vil. At de går frit om dagen og så ind i hønsevognen om aftenen. Vi skal jo være her ved "sengetid" for at lukke dem ind.  Jeg er ikke i tvivl om, at ræven betragter haven her som tag selv bord . Nu er der snart et kuld rævehvalpe, som  jo også skal have mad, så vil det jo være bekvemt med forrådskammert lige om hjørnet. Ræven holder nu ikke til her hos os, Kim og Haldur, har jo været rundt flere gange for at tjekke gravene.Jeg så gerne ræven hænge der.

Det vare ikke så længe, inden de under alle omstændighed skal hegnes ind. Når der skal sås køkkenhave, så er det sket med det frie liv. Måske jeg så skal have en elektrisk tråd op om hegningen. Jeg har set et sådan her .Der bruges ikke lånte fjer hos Farmer, han kunne ellers få en del her hos mig, de ligger spredt over det hele. 
Måske kan fuglene, som har vært på kig i redekasserne i haven i dag, bruge nogle af dem.

3 kommentarer:

 1. Det er skide ærgerligt, når man gerne vil have "frie" høns at der så er nogen der blander sig. Jeg er har heldigvis været forskånet endnu (7-9-13), for rævebesøg. Mine går frit, dog med indhegning om haven, og jeg lukker dem næsten ind hver nat. Men jeg bor i et villa-agtigt-kvarter, så måske det holder ræven væk? Jeg håber du kan beholde den fine nye hane :)

  SvarSlet
 2. Rævene er i min levetid helt sikkert blevet modigere i dagslys i forhold til at komme tæt på beboelse. Brug elhegn! det har ræve respekt for. Jeg er blot ikke helt tryg ved, om den ene tråd jeg har rundt om fasanvolieren er nok eller der skal en eller to tråde op ca. 30 cm. fra volieren.
  Hos frilandsgriseproducenter hopper rævene over flere eltråde og snupper pattegrise lige for næsen af soen. De er ikke bange for toget!

  SvarSlet
 3. Det er da lige godt pokkers med den ræv! Og rigtig synd, at hønsene er nødt til at være holdt i kort snor ☺.Jeg synes, det er utrolig hyggeligt, når man ser høns trisse rundt i omkring "hjemmet", eneste gang jeg ikke synes det var så sjovt, var engang vi så nogle høns nusse rundt omkring ved en tankstation på motorvejen, uden vi kunne få øje på et sted, hvor de kunne høre til. Held og lykke med projektet.

  SvarSlet