onsdag den 23. november 2016

Noget om haler, huller, fælder o.s.v.

Der er rotteræs, rottehaler, rottefænger, rottefælder, rottehuller, rottegift , rotter på loftet, for ikke at tale om at rotte sig sammen.
Det er alt næsten alle sammen ord, som for mig  giver en forestilling om noget negativt .Hvis jeg så tager det sidste af det sammensatte ord, er det noget andet. Altså ræs kan jo være meget sjovt, hvis man er til høj fart. Ræs kan også være noget som man er fanget i, i sit daglige liv. Det er mindre sjovt.

Haler, tja de kan jo være kogte og komme fra en gris eller en ko, hvis man er til det, er det jo godt nok. Haler kan også krølle eller logre, begge dele tegn på glæde. Mange dyr bruger halen til at vifte fluer væk med, et nyttigt redskab.

Noget der fænger, det gør ilden i brændeovnen, hvis ellers det er ordentlig brænde. Man kan opleve noget der fænger, så er man som regel opslugt. Dejligt at lade sig indfange og begejstres.

Fælder, tja dem har de fleste af os nok, nu og da stiftet bekendtskab med. Man kan gå i dem det er ikke helt så godt. Man fælder også træer, hvilket kan være nødvendigt. Man fælder en tårer, det kan være både af glæde og sorg eller bedst af latter.


Huller er noget man kan grave, eller slå et hul i jorden, det kan godt give hovedpine, dagen derpå. Det er også muligt at falde i et. Der er huller i hovedet, i tøjet , sokkerne. Det kendes her i huset.  Der er rigtig meget som er hul i hovedet. Så er der huller i træer, som i sig selv er meget flotte.

Gift er noget man kan være eller tage, alt efter hvordan man nu har det, med det. Gift kan spredes, ikke mindst med det talte ord, det er tit yderst farligt. Dette forekommer meget i medier af forskellig slags.

Loftet, ja det er ofte et sted med en forfærdelig masse rod. Det kan også falde ned. Ved denne tid på året er der også nogle, som har nisser på loftet. De tider er vi ovre, der er ikke længere små børn hjemme. Loftet her, er noget gråt af brænderøgs os, det  er nok ikke særlig sundt. Men rotter på loftet har vi ikke , sådan bogstaveligt i hvert fald. Der vil nok være nogle som syntes at jeg nu og da har rotter på loftet.

Meeennn ude har vi ind imellem rotter, rundt omkring på matriklen. Rottefængeren kommer her jævnligt og Kim er flittig med rottefælderne.  For ikke tale om den store dræber, hunden Haldur. Han har frygtelig travlt med, at underminerer inde i den gamle hønsegård. Jeg har aldrig set ham med en død rotte, så hvad han får ud at underminerer, ved jeg ikke.

Måske er det bare spændende og det er jo også nok.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar