mandag den 1. oktober 2018

Æbler til alle.




Som jeg har fortalt om i tidligere indlæg, så har vi mostet æbler og plukket hvad vi skal bruge i løbet af vinteren. Det gør jeg hvert år, hvert år bærer jeg en del ud igen når de er rådne, så har fugle og råvildt glæde af dem. I år er der så mange æbler ,så jeg godt kan se, at hverken vi eller fuglene får ret meget andet end en fedtet og glat græsplæne ud af de nedfaldne frugter. 




Det har vi så gjort noget ved, Kim satte et opslag op på en lokal side på Facebook, i går sidst på eftermiddagen, det tog ikke mange minutter før de første meldte sig som interesserede i at komme og plukke æbler. Der har i dag været fem forskellige mennesker som har plukket hvad de gerne ville have. For nogle af dem meget undrende over, at de ikke skal betale for æblerne, de skal bare plukke selv. I morgen kommer der et par stykker mere , de er selvfølgelig nød til at komme op på en stige, da de første har plukket meget af det som hænger i stå-bens-højde. Det finder de nok ud af, de flotteste æbler sidder som bekendt højest. 

For mig er det en glæde at æblerne bliver anvendt i stedet for at gå til. Så dette kan være en opfordring til alle jer der ude, som også i år er ved at drukne i frugt. 

4 kommentarer:

  1. Sikke en fin idé at I lader folk plukke, hvad I ikke selv kan bruge af æbler.

    SvarSlet
  2. Ok jøsses, hvor har I mange! Super idé at invitere til selvpluk.

    SvarSlet
  3. Vi har ikke plantage, men dog 20 træer, vi har jo ikke en chance for at bruge det hele selv. Så hellere dele med dem, som ikke selv har frugttræer.

    SvarSlet
  4. Heisann, det har vært en utrolig flott eplehøst i år. Under søndagsturen i dag, så vi at det bugner av slåper også, og nyper, einer og andre bærbusker er fulle! Ha en fin høstuke ;:OD) Reisa til Uzbekistan var en fantastisk opplevelse ...

    SvarSlet