fredag den 30. april 2010

Alfio og Gumozoer i Svendborg.


Dagen er en af dem hvor der kun er mig selv at tage hensyn til. Derfor besluttede jeg mig for at kører til Svendborg denne eftermiddag. Jeg har som tidligere fortalt et kunstunderskud, dette måtte der gøres noget ved. I Svendborg ligger SAK, som er en kunstbygning. Her ville jeg se, om der skete noget spændende. Desværre kom jeg til en lukket dør, da der var ved at blive sat udstilling op. Steffan Herrik skal have fernisering i morgen eftermiddag. Han laver de dejligste Gumozoer, ren fabel og galskab. Dem er jeg helt vild med.
Jagten gik nu videre, jeg er jo altså i underskud, så kunst måtte jeg finde. Efter at have kigget på lidt keramik, som var sart og fint.


Jeg ville finde Galleri Weber. Adressen kendte jeg ikke, men nød at gå rundt i de gamle gader og se på bygninger og vinduer.

Især vinduet her er rigtig flot, tilsyneladende under renovering.  Inde i gårde ved siden af, var der gang i genopbygningen af et delvis bindingsværkshus, der var nogle ret interessante forbandt, i flere forskellige mønstre. Jeg ville dog ikke trænge mig på, så billedet er sådan lidt fra sidelinjen.
Bygninger på havnefronter er som regel meget alsidige, altså de gamle oprindelige af slagsen. Det at der har været liv og bygningerne bærer præg af at have været brugt til noget, gør at der er sjove detaljer, så som et lille hus på taget. De er så fine.  

Kirken herover er som det måske fremgår af billedet, blå. En meget flot blå farve, selv til så stor en bygning. Den fungerer nu ikke som kirke mere, så vidt jeg ved. Tilsyneladende har Svendborg fået nyt havnekontor og bade/toiletfaciliteter på havnen, det er den flydende bygning. heldig vis så jeg en plakat for Galleri Weber, her stod adressen som er Bagergade.
Jeg skulle se Alfio Bonanno. Jeg kender hovedsagelig han Landart projekter og havde forventet noget helt andet en hvad jeg mødtes af. En rigtig flot og smuk udstilling af hans billeder. Lige fra Tusch til foto over til meget farvestrålende ekspressionistiske malerier. Der var et par enkelte små natur skulpturer, det jeg tidligere har set har som sagt, været kæmpe stort og så ude i det åbne landskab eller i skoven. Det var så godt at se og jeg blev virkelig glad af at gå der.
Skulle i komme til Svendborg bør i gå ind for at opleve denne smukke udstilling.  Den løber til d. 7. juni.
Jeg var så heldig at der blandt Galleriets faste kunstnere, som havde ting på 1. sal var Gumozoer af Steffan Herrik. Hvor heldig har man da lov til at være.

Billederne herover har jeg lånt fra www.steffanherrik.dk    Prøv at gå ind og kig, det er simpelthen bare vildt,
skørt, godt og død humoristisk.
Ja sådan kan eftermiddagen hurtigt gå. Opfyldt af indtryk drog jeg mod nordfyn igen, fik lige ordnet pilen til kurset lørdag og søndag. Lagt mere i blød til de Sjællændere som kommer her i værkstedet, onsdag,  torsdag og fredag. Bilen er pakket til i morgen, så nu er der dømt te og aviser, der er et par dages efterslæb.
  

2 kommentarer:

  1. Dejligt med sådan en kunsttur :-))
    Krusene på billede nr 2 fra oven er da bare for skønne, de måtte gerne bo hjemme hos mig :)

    SvarSlet
  2. Annette, ja de er rigtig søde. Keramikeren her laver nogle små sjove finurligheder på sine ting. Tynd fin keramik.

    SvarSlet