fredag den 16. april 2010

Fest, kage og fredag.

Fredag aften, mine to "Drenge" er i byen. Den yngste på Gymnasiet til Spungs fest, den sidste inden sommerferien. Han har lige ringet hjem, var nok en aaanelsee overrislet, det er ham vel ondt. Han minder mig ofte om, at jeg nok også har værte ung, og lavet underlige ting. Ja gu' fan' har jeg været ung og lavet underlige ting. Men blev jeg mon klogere af det, njaa, nok ikke så meget. Men som bekendt skal man her i livet gøre sine egne erfaringer. Så Toke må selv, tage sig af sine tømmermænd i morgen.
Kim er til fest på sit arbejde, han kan også resikerer at få ondt i håret i morgen, men da der venter en fisketur, ved Skjern Å forude, kan det jo være at han besinder sig, en anelsen. Aftalen er at de begge to samles op kl 01 i Søndersø, hvor de begge to holder til.

Jeg har gået her og forberedt weekendens kursus. Desværre har jeg lige inden for de sidste to dage, fået tre afbud. Det er ret ærgeligt, da der er pil i blød til et givent antal deltagere, og at det selvfølgelig har indflydelse på min økonomi, for weekenden. Nå men skidt med det,de fem resterende kursister glæder sig sikkert til at have et par dage,hvor de kan få lov til at koncentrerer sig om at flette, lærer nyt og blive dygtigere, end de er i forvejen. Der er altid nyt at lærer, det er jo dejligt. Der er ikke kun en måde at gøre tingene på, så der er altid noget at hente.En del kursister der kommer her hos mig, vil gerne lærer min variation over den såkaldte Catalanske bund. Den er jeg ret vild med, da den kan varieres så meget, den er fuld af muligheder. Den har efterhånden fulgt mig i mange år.
Værkstedet er ryddet, så meget som et værksted nu er det. der er klar til ankomst og jeg ved det bliver hyggeligt, det er det altid.

Jeg har traditionen tro, bagt kage, det er den hurtige og gode. Med en klat cremefraiche eller flødeskum, er den faktisk rigtig god. Te og kaffe sørger jeg for. Hver enkelt deltager kommer med et indslag til det fælles frokostbord. Det gør det unægteligt hyggeligere,at man deles om måltidet.Det kan jeg  godt lide.

Kagen går som følger:

225 gr sukker piskes med 225 gr. olie ( 2,5 dl)
pisk godt. Derefter piskes 3 æg i. 225 gr. mel og 3 tsk. bagepulver, et godt skud kanel, og vanillie samt ingefær tilsættes. Til sidst kommes hakket chokolade og hakkede valnødder i dejen.
Hæld hele halløjet i en lille bradepande eller en stor tærteform. Læg nu halve/kvarte dåse pærer oven i dejen, tryk lidt ned. Drys sukker over og bag ved ca. 175-200 grader , til kagen er bagt.
Mængden af nødder og chokolade, afhænger af hvor meget jeg har i skuffen, med slige sager, og hvilke nødder der er. Brug det du har. Det gælder også frugten, men gerne lidt "våd" frugt Det er snart rababer tid, blandingen af let kogte rababer og rå bananskiver er også godt.
Hovedsagen er at du putter noget i du kan lide.

God weekend ude i den store verden.

5 kommentarer:

 1. Tak for den opskrift, det er da lige den jeg skal bruge til et gæstebud i næste weekend...

  SvarSlet
 2. Kirsten, du kan roligt kaste dig ud i denne kage. Den plejer at gøre lykke.

  SvarSlet
 3. Hej Anne
  Ærgerligt med afbudene - men jeg er sikker på, at du nok skal få brugt den opblødte pil på noget dejligt.
  Kagen ser dejlig ud. Jeg har bagt knækbrød efter din opskrift - det skal nok blive en tradition her.
  Lene

  SvarSlet
 4. Dejligt kik i dit værksted. Er da godt nok lidt misundelig. Jeg har godt nok fået et rum i vognporten, men da det er min mands værksted, må jeg vente på at han flytter ud (har vist lange udsigter)

  SvarSlet
 5. Tak. Jo det er dejligt, værkstedet. Jeg er rigtig glad for, at have fået vinduer og dør i, det giver lys. Hulmursisoleringen har også hjulpet godt på det hele.Senere kalker jeg og rydder ud i alle de gamle kækkenskabe jeg har stående, de bruges ikke, meeen man kan jo aldrig vide.

  SvarSlet