lørdag den 15. maj 2010

Der sparkes dæksel og lidt dæk.


Efter adskillige timers kørsel i den gamle Land Rover kaldet "Nærmestlykkelig" har Kim og jeg været en tur i Sverige og er nu retur.Bilen var proppet til bristepunktet, Haldur i hundepension og Toke har holdt skansen på bastion " BOLMERODET "
Vi havde onsdag morgen aftalt at mødes med en del andre Land Rovere ved Knudshovede. Derefter gik turen til Helsingør, hvor vi sejlede fra til Helsingborg. Videre gik det, i adstadigt tempo imod Sennan. Her var der en Land Roverklub som havde arrangeret det således, at vi kunne camperer ved en stor lade, som er deres fælles værksted. Det skal lige siges at det havde stangregnet hele turen, så terrænget hvor vi kunne overnatte var temmeligt vådt. Dette er nu ikke det store problem for de fleste af bilerne har tagtelte. Problemet er mere at finde et sted som er jævnt, så hele familien ikke ligger i en klump i den ene side af teltet. Tagtelte fås i mange forskellige afskygninger. Kim og jeg har vores gamle kuppeltelt i de Svenske farver. det fungere godt nok. Vi kan stå oprejst i den midterste del, der er plads til et par gæstesenge og det er nattissevenligt, hvilket er vigtigt, set fra min soveplads. Skal vi have nyt telt, bliver det aldrig et tagtelt.


I området ved Sennan gik Kim og jeg en tur. Kim havde set skyggen af noget der lignede skrammel, hvilket han menet jeg kunne være interesseret i at komme tættere på. Han har jo helt ret, jeg imponeres til stadighed over ham og hans iagtagelses evner. Det var rent Klondyke, hvilket vi sådan set havde konstateret ved ankomsten, onsdag sidst på eftermiddagen.

Denne lille røde bil var bare så sød og så med anhængertræk.


Lastbilen her syntes jeg bare er enormt flot, den kunne jeg godt tænke mig at eje. Se den lige i oppudset stand og så med pil og kurve på ladet, når jeg skal ud og undervise.
 Egentlig et naturskånt område men dog temmelig ødelagt af alskens rod og ragelse. Der var bl.a. et område bagerst op mod skoven, her var der lavet Paintball baner, som jeg kan tænke nok er ret spændende når man er i gang med kampen. Der var også i forbindelse med dette område lavet et " hyggested " hvor der kunne indtages en lille en til halsen. Det virkede dog ret forladt og interiøret temmelig tilfældigt, der var ligsom ikke rigtig nogen bestemt stil eller retning i foretagendet.

Kim og jeg kørte op til Broarud, hvor vi skulle ligge i lejr, hos Jeppe og Karin. Der var dejligt og vejret var ganske godt, men dog lidt skiftende.


Det er en rigtig god højde bilen har, til at stå og koge og regerer fra. Fordelen er så også at Kim ikke behøver at forlade den så længe af gangen. Det er primitiv camping der praktiseres. Det er helt fint, noget andet en hverdagen. Desværre var der sket et eller andet med vandrørene, så det var umuligt at få vandet til at løbe i rørene.  Nu skulle der så sparkes dæksel i stedet for de obligatoriske dæk. 

 Det var sådan set ret heldigt at der måtte graves op ved brønden, trækkes et nyt plast rør og snakkes rigtig meget om hvad der mon var galt. For mange kokke fordærver, som vi alle ved. Derfor var der en og anden som fandt tiden inde, til at kravle ind hvor der er sjovest at være. Nemlig.

  Nærmestlykkelig gik fuldstændig død, da vi havde været ude på en Greenlanding, som Jeppe og Karin havde tilrettelagt. Heldigvis da, så var det op med hjelmen og albuerne på kanten, og der gik så et par timer der. Gad vide hvor meget klogere de mon kan blive. Jeg undres.
Jo vi lå rigtigt godt her, nogle nede andre oppe, sådan er vi så forskellige.
Jeg må sige at den gamle bil har overrasket mig. Det har været muligt at sidde og strikke/hækle, under kørselen. Det er et meget positivt træk. Her bør jeg nok lige gøre opmærksom på, at det var Kim der kørte hele vejen. At den overhovedet klarede at kører hele turen, med kun et fladt batteri til følge, det er ret godt gået. Det går ikke så stærkt, men så kan jeg da nå nogle flere omgange på strikketøjet.  Guderne skal vide at det var godt at komme i bad, da vi kom her hjem igen. Men der er nu noget ved det, at være udendørs hele tiden.
8 kommentarer:

 1. Sikke en dejlig tur I har haft Anne. Det er sjovt både at læse og se billeder fra sådan en Land Rover tur. Smart at nogen har telte på taget af bilen, det er lidt ligesom en snegl, der altid har sit hus med sig. :-)) Jeg ville nok også foretrække at være i nærheden af jorden, man skal da passe lidt på hvis man lige skal ud en tur om natten.
  Tak for kigget på en feriemåde og hobby jeg aldrig har kendt til.
  God søndag til dig.

  SvarSlet
 2. Jeg kan kun gentage, hvad Inge har skrevet...Sikke en tur...jeg har aldrig tænkt på, at man kunne sove oppe oven på bilen..inde i bilen sover jeg (ahemmm) ofte :-)

  SvarSlet
 3. Det ser absolut sjovt ud at feriere på den måde. og skøgt at teltene står på toppen af bilerne, men som Inge skriver, jeg ville nok være bange for at glemme hvor jeg er når jeg skal midt om natten...hehe...og ser er der jo temmeligt langt ned :-))

  SvarSlet
 4. Ja der er faktisk lang ned, bare det sådan tegneserieagtigt, at forestille sig at man bare træder ud. Måske det kun sker en gang. Men nattetisseri og lidt aften te og vin, gør at der måske rendes en tur ekstra. Så ved jorden at blive, om end det lyder lidt kedeligt. Med alderen også en vis form for magelighed.

  SvarSlet
 5. Sikken en skøn tur, det har været spændende læsning og bringer minder frem om tidligere tiders camperen rundt i Europa, sammen med min tidligere mand og vores datter. Vort udstyr tilhørte bestemt ikke luksusklassen og var ikke så flot som jeres, vores var mere noget med en kælling fra hver by ☺.
  Jeg husker især en morgen i Bayern, hvor vi igennem et par dage havde været ved at sejle væk i regn. Da min mand og jeg kom tilbage fra morgenbadet, havde vores datter, som på det tidspunkt må have været omkring 7 - 8 år pakket så godt som hele udstyret sammen, da hun nu efterhånden var ved at være træt at regn. Hvor var jeg dog stolt af hende ☺. Resten af ferien foregik i strålende sol ved Mosel. Igen tak for en hyggelig tur til Sverige.

  SvarSlet
 6. Tag-telt, et het nyt ord og begreb for mig...det er smart, men jeg deler de andres bekymring for at falde ned i nattens mulm og mørke...men det ser ud som om i har haft en gos tur...

  SvarSlet
 7. Jahh ! - det var en skøn tur med en masse daaajlige mennesker. Tagtelt er det helt rigtige, ingen slanger, løver eller vildvin kan nå dig ,,, ingen fugt fra neden, eller ujævnt underlag,,, ja - indrømmet, det er surt at skulle tisse om natten, men ikke den store forskel om det er lodret eller vandret trav,,,,

  SvarSlet
 8. Tak for at i vil lægge sted til Karin.
  Nej, men jeg syntes det er lidt dumt at man skal pakke sit hus ned, inden man tager ud på tur. Men selvfølgelig kan man kører med teltet opslået. Det siges at værer set før, på en af landets motorveje. Måske Jørgen skulle give et lille kører kursus, til ikke øvede.

  SvarSlet