torsdag den 10. juni 2010

Arbejde er der nok af.

Jeg har sådan set ikke lavet så meget andet, end at arbejde hele ugen. Det er simpelthen fast beskæftigelse at være vikar på døgn bosted. Uanset hvad så skal der være personale til at tage sig af. Det er meget meningsfyldt arbejde, og jeg kan godt lide at være på Bognæs. Vi gør hvad vi kan for at alle skal have det godt og sjovt.Når ellers vejret er til det, er vi meget ude i vores dejlige sansehave. Det er blevet rigtig godt og flot. Der blev lavet helt om omkring afd. 2 sidste år, det nydes meget, ikke kun af personalet.
I bålhuset grilles der og vi holder bål aften, godt indpakket i tæpper, kan det bruges en stor del af året.I går onsdag holdt vi Gittes 60 års fødselsdag. Det var en utrolig fin fest, med mega kage bord om eftermiddagen, middag om aftenen og levende musik, lige fra kl. 14.30 til kl. 20.30. Vi fik danset så vi svedte tran. Det er knald hårdt at danse i flere timer, når man også skal svinge en voksen /ung i en kørerstol. Men vi holdt ud, var seje og beboerne morede sig så dejligt.
 Kl. 22 var det fyraften og jeg var fuldstændig færdig, Hjertet kører ikke helt som det skal, så der må reguleres på pacemakeren i næste uge.  Jeg har brug for højere puls, hvis jeg skal kunne holde rytmen til beboer fester. Men det er jo meget smart at jeg så bare sådan kan indstilles, ja også lidt underligt. Med den glæde det giver vores beboere, så skal jeg holde til fest og dans, at se dem morer sig sådan, det er det hele værd. Så må der bare lidt knald på batteriet.
Jeg har rimelig fast ridning hver torsdag. En beboer har det rigtig godt med, at komme ud på rideskolen og blive rettet lidt til af fysioterapeuten. Han rider en time og det er af stor betydning for hans balance og fysik i det hele taget. Ikke mindst er der jo den store luksus, at vi bare er af sted os to alene. Sådan er det jo selvfølgelig ikke i den store virkelighed, da har vi hver tre beboere at tage os af, så engang imellem er der altså vente tid på at få hjælp. Ikke mindst  da alle beboere har brug for hjælp til ALT.Den grønne overdækning er en såkaldt Kongeå gynge. Her kan man spænde en kørerstol fast og så selv sidde på en lille bænk eller stå på platformen, og så kan der gynges, mere eller mindre højt, alt efter hvem man nu har fået lokket med op, nogle af beboerne syntes det er rigtig sjovt. Andre bliver bange. Det samme gør sig gældende i den stor trampolin, som er for enden af de farvede felter overs på siden her. Trampolinen er i jordhøjde ( altså er der hul under ) her kan beboeren liftes over på og vi andre kan så hoppe mere eller minder vildt, alt efter hvad der er sjov et for den enkelte. Af og til er der også en som tager en middagslur her ude i trampolinen.Så godt vejer vil vi gerne have, så vi kan komme ud og lege.
I højbedene er der blomster af forskellig duft og farve, samt forskellige krydderurter, så kan der duftes til dem når vi kører rundt i haven.


1 kommentar:

  1. Anne, det ser ud til, at det er et helt vidunderligt sted for både beboere og hjælpere, og så skønt at fornemme din kærlighed til dit arbejde.
    Lene

    SvarSlet