lørdag den 26. juni 2010

Rundtur på Samsø.

Indrømmet, jeg er betaget, rigtig meget endda. I dag lørdag har jeg været på rundfart i Berlingoen. Vejret er flot og jeg har spist frokost på stranden ude ved Besser. Der er pragtfuldt. Jeg havde købt brød og friskstegte fiskefrikadeller og indbagte rejer, på havnen i Ballen.
Siden gik turen af småvejene mod nord. Jeg ville op til Ballebjerg. På stranden der er der mange helt runde sten. Alene lyden i dag hvor vinden var på fra den side, var dejlig, man kan hører hvordan stenene ruller med vandet ud når bølgerne har slået ind.

På Samsøs højeste punkt står dette lille ud kigstårn. Det blev opført i 1920 af den daværende Sognerådsformand. På nuværende tidspunkt ejes området af Borgerforeningen. Det er et utroligt smukt natur område, meget velholdt og det gamle tårn står for en renovering i nærmeste fremtid. Der var en fantastisk udsigt over nordøen, Tunø, Langør og lidt af Jylland.

  Under vejs kom jeg fobi en masse små boder, som hovedsagelig sælger grøntsager, jordbær, kartofler selvfølgelig og ikke mindst alt muligt fra pulterkammeret, Lopper, som de kaldes her. Der er mange forskellige udformninger på boderne. herunder nogle få af dem.

Det er driftige folk der bor på Samsø, som så mange andre steder er de også her gået i gang med at dyrke vin. Jeg kom forbi denne ny plantede vin mark.

Dagens rundtur sluttede med et smut ud til Mårup Havn. Her har jeg aldrig været før. Det er en lille fiskerleje, med plads til en mindre flok sejlere. Der var meget stemningsfuldt.

 

Glædelig lørdag aften.


5 kommentarer:

 1. også glædelig lørdag aften til dig...tak for rundturen på Samsø!

  SvarSlet
 2. Først og fremmest rigtig hjertelig tillykke med studenten, øv at du bliver nødt til at vente med at fejre ham, til både du og han er hjemme.
  Fantastiske flotte arbejder dine kursister har fået lavet i ugens løb. Glæden ved at have lavet sin helt egen kurv, den må være stor.
  Sidst, men ikke mindst, tak for en dejlig rundtur på Samsø. Hollænderne er meget imponerede over de boder, som står mange steder ved de danske veje og hvor pengene bare skal puttes i en kasse. De er helt sikre på, at det ikke ville kunne gå her, jo nok med grøntsager m.m., men de mener ikke der ville komme nogle penge i kassen ☺.

  SvarSlet
 3. Annette, Nej det er vel lidt imponerende at folk bare betaler. Nu ved jeg ikke, hvor stort et svind de har fra boderne, men det kan vel ikke være så meget, så gad man vel ikke have en sådan bod.
  Ja glæden ved selv at have frembragt sin kurv er stor. Nogle havde flettet før, andre aldrig.

  SvarSlet
 4. Var der ikke lidt Sort'husene over sejlerstedet ??

  SvarSlet
 5. Jo lidt men meget mindre, kun 4 huse tror jeg.

  SvarSlet