onsdag den 23. juni 2010

Vesborg Fyr m.m.

Det er heldigvis det fineste sommer vejer her på samsø. Det er herfra der skrives på Folehavesunivers. Denne og den næste uge tilbringer jeg her på Samsø Højskole. Derfor vil det være denne dejlige ø, det kommer til at handle om, sådan da.
I går aftes kørte jeg en tur til Ballen, jeg må indrømme at jeg var enormt sliksyg, der måtte sukker til. I Ballen var det meste, bortset fra Restauranter i forskellige afskygninger, lukket. Men jeg gik en tur i byen, og kigge også lidt på bådene, som lå i havnen.
Der er ganske charmerende og det er helt klart stedet hvor man promenerer, hvis man vil ses. Der er lige knab kommet gang i sommer sæsongen, men tro mig der bliver fyldt op, også der.
Der er et badehotel, om det er et rigtig gammelt et af slagsen ved jeg ikke, men det kaldes Badehotel. Der er rig mulighed for at leje sig ind under meget forskellige former, hvis ferien skulle gå her til.Øen er energi Ø. Der er vindmøller ude i havet og på land, solcelleanlæg allevegne og man er simpelthen energi selvforsynende. Det er ret fantastisk, og jeg kan rigtig godt lide tanken om et samfund, som i fælleskab har besluttet at sådan skal det været. Alle har stort set bidraget i større eller mindre målestok.
Øen bugner af gode grøntsager og der er boder i enhver indkørsel hvor nogle sælger noget. Det er selvfølgelig noget af en blandet landhandel, god og skidt blandet, men der drives forretning over alt.Jeg har tidliger når jeg har været her, taget op til Vesborg Fyr. Der er en fantastisk udsigt, hvilket vel siger sig selv. Der er en Cafe' Butik der oppe, som jeg finder meget charmerende, der er en del ting fra Green Gate og Rice, en del er farvet  plastik, som jeg har en svaghed for. Jeg bliver mobbet lidt af kursisterne nå¨r de ser hvad jeg har køb, de forstår ikke rigtigt at en kurvemager  omgiver sig med farvestrålende plastik. denne gang blev det til en bakke og en indkøbstaske i genbrugs plast. Herlige sager.

Jeg håber at i må få en god Sct. Hans aften. Måske vi mødes når turen senere går mod Blogsbjerg.

3 kommentarer:

 1. Jeg blev hjemme fra bål, for at pudse vinduer...jeg turde ikke tage chancen for at ryge med til Blogsbjerg...

  SvarSlet
 2. Tak for et dejligt gensyn med skønne Samsø. Desværre kender Holland ikke til Sankthans, øv.
  En god uge på Samsø til dig.

  SvarSlet
 3. Dejligt at du får set dig lidt omkring ind imellem alle pilegrenene og fletteriet ;))

  SvarSlet