torsdag den 22. juli 2010

Grimmerhus Keramik museum.


                                    Grimmerhus' vartegn er denne flotte store krukke af Peter Brandes.

Efter at have kørt Kim og Kim til Haderslev, hvorfra de skal videre på jagt i Tyskalnd, tog jeg på Grimmerhus keramik Museum. Bygningerne i sig selv er meget flotte med en smuk beliggenhed, lige ned til Lillebælt. Huset stammer fra 1857 hvor det var blevet bygget, som aftægtsbolig for den daværende besidder af Hindsgavl Niels basse Fønss. Huset har siden hen været benyttet til lægeklinik og rekreation. Siden som bolig for funktionærer påå Hindsgavl.
I 1919 købte Middelfart Kommune en del af Hindsgavls' besiddelser, for i 1925 at udleje til hestehandler Jens Jørgensen og frue, som lavede restaurant og sommerpensionat på stedet.  Som pensionat endte det omskiftelige liv på Grimmerhus i 1991.
I årene 1993-94 blev hele Grimmerghus renoveret efter god gammel skik, med fuld respekt for de smukke gamle bygninger. Siden 1994 har stedet fungeret som det smukkeste keramik museum.

Indtil den 29/8 10 er der en udstilling af de to bornholmskboende keramikerer, Gerd Hiort Petersen og Hans Munch Andersen. De arbejder meget forskelliget og det er bemærkelses værdiget at det er Gerd Hiort Petersen, der som kvinde har det mest tunge og umiddelbart maskuline udtryk. Hans Munch Andersen arbejder meget i porcelænsleret som jeg syntes giver et mere forfinet udtryk. To meget dygtige keramikerer, hver med deres helt specielle tilgang til materialet. Der er sket rigtig meget i det keramiske fag igennem tiden og jeg kan kun glæde mig over at se, de meget smukke ting som laves både af brugskunst og de skulpturelle ting.


4 kommentarer:

 1. Tak for en rigtig dejlig tur paa keramikmuseet incl. lidt historie om stedet. Flotte ting.
  De roede laeber faar mig til at taenke paa din hang til farverigt plastik!!
  Lene

  SvarSlet
 2. Jeg siger også tak for rundvisningen på keramikmuseet...jeg er også vild med kysselæberne!

  SvarSlet
 3. Hvor ser der smukt ud, det må jeg da helt klar besøge når jeg når på disse kanter. Smukke fotos :-)

  SvarSlet
 4. Havehyrden: Ja det er meget dejligt der, hvis du skal over Fyn af motorvejen er det kun ganske kort afstikker til museet. Det ligger lige neden for den gamle lillebæltsbro. Første vej på venstre hånd, fra Jyllandssiden.

  SvarSlet